„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

Laimīga sagadīšanās?

Jautājums: Neesmu kristiete, bet lasot SPEKTRS gribēju uzrakstīt. Jūs runājat par to, ka Dievs palīdz, bet es neeju baznīcā un Dievu nelūdzu, bet man bija gadījums, ka esmu pasargāta. Vienreiz bija slikts garastāvoklis, viss jau apnicis, skatījos pretimbraucošā automašīnā un domāju, paskriešu zem tās un tad viss. Kad automašīna tuvojās un es jau spēru soli pēkšņi izjutu, ka es zaudēju līdzsvaru un nokritu uz otu pusi. Es visu laiku par to domāju. Tas nebija vienkārši līdzsvara zaudēšana. Es nezinu kas tas bija, bet es to sajutu it kā no malas mani kāds parāva atpakaļ. Kas tad tas bija manā gadījumā?

Atbilde: „Man nospīdēja”; Man noveicās”; „Man padevās”; Man palaimējās” tā varētu turpināt vēl daudz, taču mēs paši esam tik bezspēcīgi nozīmīgos dzīves momentos, ka vārdi „Es spēju”, vienkārši izplaiksna vienā mirklī.

Kas notika ar Tevi? Tas pats, kas ar jebkuru no mums. Nav svarīgi esi kristietis vai nē, ej baznīcā vai neej, taču Dievam visi mēs kopā esam nozīmīgi un svarīgi. Dievs cenšas pievērst savu uzmanību, kaut arī neuzspiežot taču, es ticu, ka šāds gadījums Tavā dzīvē sevišķi pēdējā laikā nav vienīgais. Viņš vēlas ar Tevi būt ne tikai Tavos dzīves izšķirošos brīžos, lai Tevi pasargātu no letāla rezultāta, Viņš vēlas ar Tevi būt ikdienas.

Kāpēc es runāju par „pēdējā laikā?”. Jo tādas lietas nenotiek vienkārši tāpat „no zila gaisa”. Kā jau Tu zini ir gadījumi, kad cilvēkiem ir izdevies izdarīt to, ko depresīvā stāvoklī vai citu apstākļu dēļ, bijuši nodomājuši.

Kaut arī man nav pilnas pārliecības par to, kādā veidā, taču domājams, ka ir divi vai pat vairāki varianti, tam kāpēc tas notika.

Pirmais variants: ja Tu mēģinātu atcerēties, tad noteikti starp taviem radiem vai paziņu loka ir kāds, kurš Tev jau ir runājis par Dieva esamību. Ja tas ir bijis, tātad neatkarīgi no tā, ka Tu atmeti šo domu, cilvēks, kurš ir ar Tevi runājis noteikti par tevi lūdz Dievu, lai Viņš Tevi pasarga visos Tavos ceļos.

Otrs variants: Dievs pats Tevi izvēlējies un Tevi vada īpašā veidā, lai Tu pati saprastu, ka Viņš ir.

Taču lai kā tas arī būtu, akcents jāliek nevis uz to, ka tas noticis, bet uz to, kāds ir notikuma mērķis. Viena lieta jau ir izdarīta Dievs ir pievērsis Tavu uzmanību, tas jau ir labi. Jo Tu esi aizdomājusies par to. Tagad no Tevis ir atkarīgs pretimnākošs solis, lai jūsu kopīgā komunikācija varētu sākties.

Kā tas būtu panākams? Šajā atgadījumā, Tu jau saprati, uz ko esi spējīga pati, bet uz ko ir spējīgs Dievs. Viņam ir savs mērķis Tavai dzīvei. Garai ilgstošai un laimīgai dzīvei. Pilnu pārsteigumu un prieku. Galvenais, kas Tev vienmēr savos grūtos dzīves brīžos būtu jāzina, ka Dievs mīl Tevi. Jā, kaut no malas izskatās smieklīgi taču tā ir patiesība. Viņš Tevi mīl. Viņam ir nozīmīgas Tavas ikdienas gaitas, tavas domas un vēlmes. Viņu interesē viss Tavā dzīvē. Tu pat nevari iedomāties, cik ļoti Viņš vēlas izmainīt Tavu dzīvi. Vienīgi tas nav iespējams bez Tavas līdzdalības. Viņš ir spēris soli, vai spersi pretī arī savu? Tas ir atkarīgs no Tevis.

Ja esi izvēlējusies atsaukties aicinājumam, tad kas Tev būtu jādara? Jānožēlo savi grēki, lai droši tuvotos Viņa priekšā, lai Dievs varētu Tevi sagatavot un pārveidot Tavu dzīvi ar jaunu degsmi, prieku un laimi.

Kas ir grēku nožēlas lūgšana?

Grēku nožēlas lūgšanu lūdz cilvēks, kurš ir sapratis, ka viņš ir grēcinieks, un, ka viņam vajag Glābēju. Šīs lūgšanas izsacīšana pati par sevi neko nepanāk. Tā ir efektīva vienīgi tad, ja tā izsaka cilvēka patiesu grēku nožēlu, un ja tā atspoguļo viņa vēlmi pēc grēku piedošanas un pēc Glābēja.

Pirmais solis šajā lūgšanā ir izpratne par to, ka mēs visi esam grēcinieki. Romiešiem 3:10 ir teikts: „Gluži, kā ir rakstīts: nav neviena taisna, it neviena.” Bībele ļoti skaidri pasaka to, ka mēs visi esam grēkojuši, un mums visiem izmisīgi vajag Dieva žēlastību un piedošanu (Titam 3:5-7). Mūsu grēku dēļ mēs esam pelnījuši mūžīgu sodu (Mateja ev. 25:46). Grēku nožēlas lūgšana ir sauciens pēc apžēlošanas tiesas vietā. Tā ir lūgums pēc žēlastības dusmu vietā.

šajā lūgšanā ir zināšanas par to, ko Dievs ir izdarījis mūsu labā, lai izmainītu mūsu pazudušo un grēcīgo stāvokli. Deivs sūtīja pasaulē Savu Dēlu Jēzu Kristu, lai Viņš piedzimtu šeit kā cilvēks (Jāņa ev. 1:1, 14). Jēzus mācīja mums patiesību par Dievu un dzīvoja perfekti taisnīgu un bezgrēcīgu dzīvi (Jāņa ev. 8:46, 2. Korintiešiem 5:21). Jēzus nomira pie krusta, uzņemoties uz Sevi sodu par mūsu grēkiem, Viņš nomira mūsu vietā (Romiešiem5:8). Pēc trim dienām Jēzus augšāmcēlās no nāves, tā pierādot Savu uzvaru pār grēku, nāvi un Elli (Kolosiešiem 2:12, 1. Korintiešiem 15. nodaļa). Viņa nāves dēļ, caur ticību Viņa upurim mūsu vietā, mums tiek piedoti visi mūsu grēki un Dievs mums apsola mūžīgo dzīvību. Mums ir jāpieņem Jēzus par savu Kungu un Glābēju, un jātic, jāuzticas Viņam. Viss, kas mums ir jādara, ir tikai jānotic tam, ka Jēzus nomira mūsu vietā par mūsu grēkiem, un augšāmcēlās no mirušajiem (Romiešiem 10:9-10). Mēs tiekam glābti tikai Dieva žēlastības dēļ un tikai ticībā Jēzum. Efeziešiem 2:8 ir teikts: ”Jo no žēlastības jūs esat pestīti ticībā, un tas nav no jums, tā ir Dieva dāvana.”

Kā pieņemt Kristu par savu Kungu un Pestītāju, kas man jādara?

Grēku nožēlas lūgšana vienkārši ir veids, kā tu dari zināmu Dievam to, ka tu nožēlo savus grēkus un vēlies uzticēties Jēzum Kristum kā savam Pestītājam. Tā nesastāv no kādiem „maģiskiem” vārdiem, kuru spēks sagādā tev pestīšanu. Tikai ticība Jēzus nāvei un augšāmcelšanās faktam ir tas, kas tevi glābj. Ja tu esi sapratis to, ka tu esi grēcinieks un tev ir vajadzīga pestīšana caur Jēzu Kristu, tad šeit ir lūgšanas piemērs, ko tu vari tagad lūgt Dievam:

„Dievs, es zinu, ka es esmu grēcinieks. Es apzinos, ka esmu pelnījis sodu par maniem grēkiem. Bet es gribu uzticēties Jēzum Kristum kā savam Pestītājam. Es ticu, ka Viņa nāve un augšāmcelšanās dod man iespēju saņemt Tavu piedošanu. Es uzticos Jēzum kā savam Kungam, Pestītājam un Glābējam. Paldies tev, Kungs, par to, ka Tu man piedod un glāb mani! Āmen!”

Debesu Tēvs un Viņa ģimene

Apsveicu ar pieņemto lēmumu! Kas jādara tālāk? Kā jau Tu zini ir fiziski vecāki māte un tēvs un iespējams brāļi un māsas, tā arī garīgā ziņā ir Debesu Tēvs un garīgie brāļi un māsas. Lai labāk izprastu Viņa gribu Tavā dzīvē un būtu kontaktā arī ar garīgo ģimeni, Tev nepieciešams atrast sev piemērotu Dzīvā Dieva draudzi.

Tagad, kad Tev ir radies jauns kontakts ar Dievu, lūdz Viņam, lai Tev norāda draudzi uz kuru Tev jāiet. Prasi Viņam: „Debesu Tēvs, mans Dievs, parādi, lūdzu, man saprotamā veidā, kur atrodas un kā nokļūt no Tevis man domātu draudzi. Āmen!”

Tas būs jau nākošais solis uz Tavu jauno dzīvi.

Veiksmi un panākumus vēlot, Tavs SPEKTRS!

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā novēršami!

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā novēršami!(0)

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā, kā arī latviešu tautas apziņā ir novēršami, bet nevis tik vien, kā ar politisko vai ekonomisku lēmumu palīdzību, bet gan ar kristīgās saimes palīdzību. Taču kāpēc gan iekļautajam ledājos Latvijas kuģis nemaz tā nekustas uz priekšu, ja ņem vērā, ka ir pietiekams skaits kristiešu Latvijā, kuri lūdz par Latvijas valsti?

Ziemassvētku „prāta spēle”

Ziemassvētku „prāta spēle”(0)

„Zinātnei nav ne reliģijas, ne Tēvijas” – Francijas zooloģiskā institūta sienas plāksne. „Bet zinātniekiem ir reliģija un Tēvija” – Pastērs Secinājumi: Zinātnei nav nekāda sakara ar (reliģiju) ticību. Nevajag tās jaukt kopā, ticība ir novecojusi. Ticība runā pret zinātnes sasniegumiem. Pie tāda veida secinājumiem nonākuši daži SPEKTRS lasītāji. Sarakstoties, radās doma, ka par to derētu uzrakstīt

Krievijas politiķe aicina krievus Latvijai atvainoties(video)

Krievijas politiķe aicina krievus Latvijai atvainoties(video)(0)

Sakarā ar SPEKTRS izvietoto viedokli ziņās „Parakstu vākšana referenduma sākšanai „par Satversmes grozījumiem” demokrātijas izpausme?” redakcija ir saņēmusi neskaitāmas sašutuma pilnas vēstules, gan sakarā par tēmu parakstu vākšana, gan arī par SPEKTRS nostāju vispār. Jūs rakstāt, ka neticat tam, ka cīņa par krievu valodu ir tikai viens no komunisma laika reaminēšanas mēģinājumiem. Galvenokārt Jūsu vēstulēs tiek minēts

Gudrības izpratne

Gudrības izpratne(0)

Kas mūs sagaida 2012.Gadā? Ar ko mums jārēķinās? Kā gatavoties? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz draudzes „Revival Assembly” mācītājs no Nigērijas Anselms  Madabuko. No 25-27.novembrim, pa godu draudzes „Jaunā paaudze” 22.gadu dzimšanas dienai notika konference, kurā galvenais tās dalībnieks no draudzes „Revival Assembly” mācītājs no Nigērijas Anselms  Madabuko gatavoja kristiešus jaunajam laikam. Anselms Madabuko ir draudzes Revival Assembly vecākais mācītājs Lagosā

Mazā, klusā Betleme

Mazā, klusā Betleme(0)

Materiālu tulkoja un apkopoja Ilze Saulīte Vēsts no Betlemes  Ieskats Roberta Sterna sarunā ar Stīvenu Kouri Pēc tikšanās ar kristīgajiem mācītājiem Betlemē, mēs vēlamies iedrošināt Rietumu kristiešus apmeklēt vēsturisko Kristus dzimšanas pilsētu, dodoties uz Izraēlu. Pāris desmitgažu laikā 2000 gadu ilgā kristiešu klātbūtne Betlemē ir gandrīz izgaisusi dēļ teroristu vajāšanām šajā reģionā un to sekām

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.