„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

CEĻVEDIS LABKLĀJĪBĀ

Ekonomistu un pētnieku paustās bažas par demogrāfisko situāciju un to, ka emigrāciju atbalsta arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju, šķiet, ka pēc politiķu uzskata nav steidzami risināma problēma. Patlaban valstij nav reālu piedāvājumu ne tiem iedzīvotājiem, kas jau ilgstoši ir bez darba, ne arī tiem, kas darbu zaudē šodien. Nav iespējams straujā tempā radīt jaunas darba vietas, uzskata valstsvīri.
Šī gada februārī statistika uzrāda, ka bezdarba līmenis bija sasniedzis jau 17,1% no darbspējīgajiem iedzīvotājiem un bez darba bija jau 191,1 tūkstotis cilvēku.

Valsts piedāvājums

Latvija pašlaik saviem bezdarbniekiem kā alternatīvu aizbraukšanai piedāvā mācības, kurās var mainīt vai uzlabot darba prasmes. Vienu no iespējām Ekonomikas ministrija (EM) piedāvā iespēju dibināt uzņēmumus pašiem tādējādi nodrošinot darbu sev un citiem. Tomēr drošības pasākumi, kas ļautu jauniem uzņēmējiem veiksmīgi darboties vienkāršojot grāmatvedības kārtošanu, ieviest vienkāršotu nodokļu režīmu, izveidot jaunu uzņēmējdarbības formu, joprojām nav veikti.

Laba ziņa!

Svētdienas dievkalpojumā šķiet kaut kas mainījās ne tikai garīgā atmosfērā, bet arī manā prātā, es beidzot sapratu, ko tad varētu iesākt reāli, lai palīdzētu latviešu tautai pārdzīvot šo depresijas pilno laiku.
Mācītāja sieva stāstīja kādu piemēru, kas mani atvēsināja, kā ilgi gaidītā lietus gāze vasarā, pēc kuras alkusi saulē izžuvušā lauku zeme.
Ja tik ļoti stāstītais spēja ietekmēt mani, tad es ticu, ka arī Tu kaut ko iegūsi, ne tikai no šī konkrētā piemēra, kas veicināja grūdienu no iestigušās dubļu peļķes, bet arī no tā, par ko mēs rakstīsim arī turpmāk, veltot šai aizraujošai tēmai vairāk laika, kas spēs ietekmēt mūs pašus uz varonīgiem un iedvesmas pilniem soļiem.

Tāpēc, lai mēs paliktu un nepazustu, spektrs.com atver jaunu ziņu sadaļu CEĻVEDIS LABKLĀJĪBĀ.

Bet par ko tad ir šis stāsts? Par Amerikas Lielo Depresiju ekonomikā.
Lielā depresija -saimniecisko grūtību periods Amerikas Savienoto Valstu starpkaru posmā. Šis laiks kopumā bija sociālpsiholoģiska reakcija pēc divu gadu desmitu nemitīgas ražošanas izaugsmes.

Lielās depresijas cēloņi:
ASV bija vājas arodbiedrības, kas necīnījās par lielām algām. Strādnieki par mazām algām nevarēja daudz atļauties un ņēma aizņēmumus no bankām, kuras tiecās pēc peļņas no aizdevuma procentiem, nekontrolējot vai cilvēki spēs atdot parādu.
Uzņēmējiem sāka trūkt līdzekļu, pārtrauca savu darbību, tika atlaisti darbinieki. Bankrotēji veikali, zemniekiem nebija vairs kam pārdot ražu. Valstī veidojās saimniecisks panīkums, kas ilga vairākus gadus.

Picu līnija Amerikā

Acīm redzot tur, kur vienam šķiet, ka peļņa nav iespējama, otram tā ir peļņas iespēja. Piemēram, Amerikas depresijas laikā amerikānis amerikāni iedvesmoja ar vēl lielāku depresijas pieauguma devu. Viens otru iespaidojot ar aizvien jaunākām negatīvām ziņām un visur kur iespējams apgalvoja, „TAS NAV IESPĒJAMS!” Nekas nav iespējams, lai uzlabotu ekonomisko situāciju valstī un ticēja tam, ka depresijas laiks nav piemērots investēšanai.
Vienīgi tas viss neattiecās uz kādu itāli, kurš atbraucis uz Ameriku nezinādams angļu valodu un kuram nebija iespējas lasīt „iedvesmojošās ziņas” atvēra jaunu tirgus daļu, aizpildot to ar Itālijas picām. Interese par picām pieauga un iedzīvotāji labprāt to iegādājās, drīz vien Itālis kļuva par miljonāru.
Kā Tu domā, vai tiešām, NEKAS NAV IESPĒJAMS? Pirms tu sniedz atbildi pārdomā labi! Ja nu tomēr izrādās, ka VISS IR IESPĒJAMS! Tevi tas vēl neiedvesmo un nepārliecina? tad turpini ķert jaunākās ziņas no spektrs.com sadaļas CEĻVEDIS LABKLĀJĪBĀ. Un kas lai to zin, varbūt Latvijā parādīsies kāds jauns miljonārs Tavā izskatā.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.