„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

30.11.2010. Nacionālā Identitāte: VL-TB/LNNK rosina ierobežojumus kandidēšanai EP vēlēšanās

dzintars_raivis

Apvienība „Visu Latvijai”-„Tēvzemei un Brīvība”/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcija ir iesniegusi priekšlikumu grozījumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu likumā, rosinot turpmāk kandidēšanai uz EP deputāta amatu noteikt tādus pašus ierobežojumus, kādi ir noteikti kandidēšanai uz Saeimu,- ziņo spektrs.com

Apvienība „Visu Latvijai”-„Tēvzemei un Brīvība”/LNNK (VL-TB/LNNK) ziņo,- „Saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem vēlēšanu likumiem ir atšķirīgi ierobežojumi kandidātiem, kas pretendē uz vietu Saeimā, un kandidātiem, kas pretendē uz vietu Eiropas Parlamentā. Ja Saeimas vēlēšanās bijušiem čekistiem un „Interfrontes” aktīvistiem liegts kandidēt, tad EP vēlēšanās tas ir atļauts.
Rezultātā šobrīd EP Latviju pārstāv arī bijusī „Interfrontes” līdere Tatjana Ždanoka un pēdējais Latvijas Komunistiskās partijas vadītājs Alfrēds Rubiks, kurš turklāt tiesāts par likumīgās Latvijas valsts varas vardarbīgas gāšanas organizēšanu, kā rezultātā vairāki cilvēki zaudēja dzīvību, savus motīvus skaidro VL-TB/LNNK.
VL-TB/LNNK uzskata, ka šāda situācija nav pieļaujama. „Ir amorāli un neloģiski, ka cilvēki, kas aktīvi cīnījušies pret Latvijas neatkarības atjaunošanu, šobrīd var uzdoties par Latvijas interešu pārstāvjiem EP, bieži vien rīkojoties pretēji Latvijas nacionālajām interesēm.”
Iesniegtie priekšlikumi paredz papildināt EP vēlēšanu likuma 5.panta 1.daļu ar jaunu 6. un 7.punktu, kas nosaka, ka EP vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātu un Eiropas Parlamentā nevar ievēlēt personu, kura Latvijā ir ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki, vai bijusi PSRS, Latvijas PSR valsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata darbinieks, izņemot personu, kura bijusi tikai PSRS vai attiecīgo Latvijas PSR Valsts drošības komitejas plānošanas un finanšu, administratīvi saimnieciskās struktūrvienības darbinieks. Tas attiektos arī uz personām, kuras pēc 1991.gada 13.janvāra darbojusies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās.

2004.gadā šāds priekšlikums tika atraidīts
Kā zināms, šādus ierobežojumus TB/LNNK mēģināja ieviest jau 2004.gadā, bet toreiz Saeima atzina, ka jaunu ierobežojumu ieviešana būtu analizējama, ņemot vērā tiesiskās paļāvības principu, turklāt būtu praktiski neiespējami konstatēt, vai citu Eiropas Savienības valstu pilsoņi, kuri Latvijā kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ir „ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki”.

Šodien
Arī šajā reizē Saeimas pārstāvji izrāda noliedzošu attieksmi. Piemēram: Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka tas esot populisms un ka ZZS šo ierosinājumu neatbalstīs.
Savukārt deputāts Kārlis Šadurskis „Vienotība”, kurš pats drīz var kļūt par Eiroparlamenta deputātu, norādīja, ka šis jautājums ir jāizvērtē juristiem.

Replika
Žēl noraudzīties, ka Augusts Brigmanis un Kārlis Šadurskis, kurš pats kāro uz EP krēslu, neseko līdzi ziņām no EP, kuri brīnās par sociāl-komunistiku pārstāvniecību no Latvijas, kas grauj valsts prestižu, izvirzot jautājumus, kas nav aktuāli un nesakrīt ar Latvijas interesēm.

1 komentārs

#1tiesatsNovember 30, 2010, 10:06 am

Vairāk kā divdesmit gadus atpakaļ tiku notiesāts par spekulāciju, tas bija 1970.gadā,bet deviņdesmito gadu vidū man atteica darbu par autovadītāju aizsardzības ministrijas autobāzē jo esot tiesāts, bet cionistiskie elementi, komunisti Latvijas nodevēji, čekisti agrāk tiesātais Rubiks un citi nelieši kopā ar okupantiem Ždanoku drīkst pārvaldīt valsti visos līmeņos. Savas zemes patrioti tiek saukāti par fašistiem un antisemītiem. Bet tauta balsoja par tādu komunistu,cionistu atbalstītāju Augustu Brigmani.

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.