„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

28.03.2011. Latvija/Zviedrija: k/c „Prieka Vēsts” (jauniešu konference) Dzīvesstāsts, kā musulmanis kļuva par kristieti

joakims_lundkvists_foto_ny_generation

Sestdien un svētdien k/c „Prieka Vēsts” notika jauniešu konference, kurā viesojās jauniešu mācītājs no Zviedrijas Joakims Lundkvists organizācijas „New generation” dibinātājs. Viņš bija kopā ar savu draugu, kurš dalījās ar savu aizraujošo un dzīves notikumiem pilno dzīves stāstu,-ziņo spektrs.com

Araš Gilans piedzimis Irānā, bijis musulmanis un ticēja Alaham. No trīs gadu vecuma viņš izteikti tiecās izprast Dieva gribu viņa dzīvē, iepazīt Viņu un kalpot.

Māte to pamanīja tādēļ rūpējoties par puisēna garīgo izaugsmi sešu gadu vecumā to aizsūtīja uz korāna skolu. Deviņu gadu vecumā Araša ģimene no Irānas pārcēlās uz Zviedriju. Piecpadsmit gadu vecumā Araš piedzīvoja Jēzus tuvumu un šodien viņš pārstāv „new generation” kustību Zviedrijā un sludina Prieka Vēsti par Jēzu Kristu.

Dievkalpojums ar Arašu Gilanu

Vispirms Araš uzslavēja draudzi „Prieka Vēsts” un atdzina, ka tā ir ļoti dedzīga. Viņš uzskata, ka Dievs dara lielas lietas visā Eiropā. Cilvēki aizvien vairāk domā par mūžīgām vērtībām un Debesu Valstību.

Vispirms Araš dalījās ar savām musulmaņa bērnības atmiņām un kā viņš kļuva par kristieti, bet dievkalpojuma otrajā daļā runāja par to, kādas varētu izskatīties debesis un kā tās kristiešiem varētu palīdzēt ievest citu cilvēku sirdīs.

Tēma „Debesis” tika sadalīts trīs galvenos punktos. 1. Piedzīvo Debesis. 2. Nofiksē savu skatienu debess virzienā. 3. Novelc debesis lejā.

Araša dzīves stāsts

Kad ģimene pārcēlās dzīvot Zviedrijā mani vecāki izšķīrās. Manas mātes sirds bija salauzta, tādēļ lai spētu pārdzīvot triecienu, viņa atstāja mani un māsu Zviedrijā ar tēvu, bet pati atgriezās Irānā. Neilgi pēc tam, viņa sēdēja dzīvojamā telpā un raudāja.

Pēkšņi viņa ieraudzīja, ka istaba kļūst aizvien gaišāka un viņas priekšā parādījās Jēzus. Skaistu stāju un zaļganām acīm. Viņa uzreiz metās uz ceļiem un pielūdza Jēzu, domādama, ka Viņš ir viens no Dieva praviešiem, kā par to māca korāns. Bet Jēzus steidzās viņu pacelt un teica „Salija, Es esmu Dieva Dēls. Atgriezies Zviedrijā pieņem ūdens kristības, esi pestīta un parūpējies par saviem bērniem. Un lūdz par viņiem.” Viņa visu izdarīja kā Jēzus bija licis. Kad māte atgriezās, kaut arī es biju bērns, taču pamanīju viņā milzīgas pozitīvas pārmaiņas, bet nesapratu kā tās ir notikušas. Jo kā jau Jums ir zināms musulmaņu kultūrā ir pieņemts, ka nedrīkst pāriet citā ticībā. Tāpēc visu ko māte darīja lūdza Dievu par mums. Viņa neuzspieda kristietību.

Kad man bija piecpadsmit gadu es nokļuvu kādā jauniešu konferencē Upsalā.  Turp nebraucu ar prieku un gaidām, jo tajā laikā lietoju narkotikas un alkoholu. Jutos garīgi un morāli iztukšots. Konferencē sludināja Joakims. Es pamanīju jauniešus, kuri man šķita pilnīgi savādāki, nekā ierasts. Sapratu, ka viņiem ir kaut kas tāds, kas man nav. Es gribēju saprast kas tas ir. Konferencē sludināja par Dievu Jēzu Kristu. Noklausījies dievkalpojumu kļuvu apņēmības pilns un teicu: „Jēzu, ja Tu esi, es vēlos Tev atdot savu dzīvi.  Izmaini to. Gribu, lai Tu mani lieto un vēlos izdarīt, kaut ko lielu un nozīmīgu.” Izsakot šos vārdus es sāku tiekties izprast Jēzus personību un sāku lasīt Bībeli. Nonācu līdz rakstu vietai Marka 16 kurā teikts: „Uzlieciet rokas neveselajiem un tie būs dziedināti.” Iepriekš korānā es neko tādu nebiju lasījis. Tur nav teikts, ka Dieva esamību var pārbaudīt. Nolēmu tā darīt, kā teikts Bībelē.

Upsalas rajonā es satikos ar daudz ārzemju jauniešiem. Pazinu arī musulmaņus. Viņi uzzināja, ka esmu kļuvis par kristieti. Viņi ļoti sadusmojās un vēlējās pat mani piekaut. Kaut arī to zināju es turpināju liecināt par Jēzu. Kādā brīdi es teicu, ka varu pierādīt to, ka Jēzus ir dzīvs un Viņš ir reāls. Pēc šādi izteiktiem vārdiem es pats biju nobijies, bet vairs pateikto atgriezt nevarēju. Viņi teica: „Labi, pierādi, ka Jēzus ir Dieva Dēls.” Kompānijas līderis vārdā Alijs, bija sportisks puisis un nodarbojās ar Teikvondo. Viņš teica, ka trīs mēnešus atpakaļ ir satraumējis kāju un tagad nevar sportot. Tādēļ vai Jēzus to var dziedināt? Vienīgais par ko es tajā brīdī varēju domāt, tas ir tikai par to, ko es esmu izdarījis. Bet pārliecinoši teicu: „Jā!”

Es nostājos uz ceļiem un roku uzliku viņam uz kājas, bet savu skatu vērsu durvju virzienā, lai kas, tad varētu pa tām izšmaukt. Lūdzu par viņu. Pēc lūgšanas biju gatavs mukt, bet tad pamanīju Alija sejas izteiksmi un sapratu, ka kaut kas ir noticis. Viņš teica, ka sāpes ir pārgājušas. Apkārtējie puiši pasmējās un teica, lai Alijs beidz muļķoties, bet tad, viņš atbildēja: „Zvēru pie korāna un mātes, esmu dziedināts!” Musulmaņu kultūrā ir pieņemts, ja saka šādus vārdus tas nozīmē, ka tā ir patiesība.

Tāds bija mans pirmais piedzīvojums un pārbaudījums kristieša dzīvē.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.