„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

25.03.2011. Latvija-Rīga: SPEKTRS: Paldies, tauta, par „Latvenergo” protesta akciju

latvenergo_protesta_akcija_foto_felicija

Paldies, tauta, ka neatkāpies!

Bieži vien Latvijas tautā nelabvēļu iedēstītā apziņa, ka tauta ir „nekas”  nospēlējusi lielu lomu Latvijas vēsturē. Taču ne šoreiz. Šoreiz piespraustā „birka” nespēja apturēt,-ziņo spektrs.com

Pirms akcijas valsts vīru un „Latvenergo” darboņu un aizstāvju izteikumi, par to, ka tauta neko nepanāks, tautai nav teikšanas utt. Izmisīgie apstādināšanas mēģinājumi neiedarbojās. Tas tikai, kārtējo reizi, liecināja par to, ka tautas pusē neviens nenostājās, neaizstāvēja tautas intereses un tā rīkojās pati, kā mācējusi, tā izteikusies un par to liels, paldies!

Priecē, ka šie nievājošie izteikumi nespēja sadragāt tautas pašapziņu un pašnoteikšanos.

Tauta gāja. Neatkarīgi no nacionālās piederības spēja mobilizēties un būt vienota. Vienotībā ir spēks.

Tauta ir vāja savu interešu aizsargāšanā, kad tā ir depresīvā klusumā ielenkta, tādējādi rodot iespēju no nelabvēļu puses to negatīvi ietekmēt tālāk. Paverdzināt un nospiest, jo taču ļaujas. Un spēj panest vēl vienu uzliktu nastas slogu.

Tādējādi pašai neapzinoties ļaujot un rodot iespēju ārvalstu sabiedriskajā telpā pozicionēt, ka Latvijas tauta ar visu ir apmierināta, jo tā taču klusē.

Tikai ne šoreiz. Valdība un arī daļēji valstij piederošais „Latvenergo” pārrēķinājās. Šoreiz no jauna uzliktais nastas slogs bijis par lielu. Vadzis lūzis. Slava Dievam par to!

Piedzīvoto akcijas laikā, atgādina Bībeles notikumu, kad Mozus izveda ebreju tautu no trimdas un verdzības sloga Ēģiptes zemē. Ebreji devās uz Dieva apsolīto zemi. Uz savu zemi.

Šķiet, ka beidzot pienācis laiks to piedzīvot arī Latvijā, tikai ar pretēju darbību. Nevis Latvijas tautai iziet no savas zemes, bet gan izdzīt Ēģipti no Latvijas zemes. Lai Dievs palīdz sasniegt šo cēlo, bet pašsaprotamo mērķi.

Jo, ja Dievs par „Latvijas tautu”, tad kurš pret? Valdība? Valdībai nāksies pārkārtoties, vai arī atstāt valdīšanas vietu, jaunlaiku Moziem, Danieliem, Esterēm un citiem, vai latviski sakot-Jāņiem, Pēteriem un Miķeļiem, Latvijas tautas aizstāvjiem un Latvijas mūru cietokšņu uzraugiem.

Atmoda nāk!

„Latvenergo” protesta akcijas vilnis iedvesmo. Kaut vai tas ir mazs vilnītis, bet aiz tā seko nākamais un nākamais, līdz brīdim, kad atmodas jūra pārplūdinās Latviju. Tā ir bijusi iespēja tautai sapurināties, kaut nedaudz pacelt savu pašapziņu un izjust tā garšu un spēku. Kas vilinās uz jauniem varoņdarbiem, savas tautas aizsargāšanas darbiem. Tas vedinās nomest pīšļus no savām kājām un uz muguras sakrāmētos slogu maisus un saprast, ka Dievs cilvēku ir radījis nevis verdzībai, bet gan brīvībai. Latvijas tauta ceļas un iztaisno muguru, tā saka – nē! Nē-uzkundzēšanās uz tautas rēķina. Nē- Latvijas zemes un tautas iznīcinātāju palīgiem.

Atskan taures skaņa

Tauta neklusē. Tauta runā. Un tas jau ir milzīgs spēks, jo vārdam ir spēks!

Paldies, tautas reakcijai, kas starp savējiem iedzen jaunus balstus ticot, ka tautas atmoda tuvojas.

Ja mēs spēsim vienoti reaģēt arī turpmāk, tad ticu, ka uzvara ir mūsu un mēs drīz piedzīvosim Latviju jaunā līmenī, attīstītu Latviju, Latvija, kura lepojas par tautu. Par tautu, kurai nav vienaldzīgi Latvijā notiekošie procesi. Un tauta, kura lepojas par Latviju. Par tādu Latviju, kuras laukos un pilsētās parādās jauna, skaista un smaržīgi auglības pilna raža.

Lai Dievs svētī Latviju, mūsu dārgo un vienīgo Tēviju!

6 komentāri

#1lilyMarch 25, 2011, 6:37 pm

Lūdzu.

#2MārtiņšMarch 25, 2011, 9:54 pm

Pirms akcijas eksperti brīnījās un teica, ka akcijas dalībnieki nesaprot, ko taisās panākt. Bet iedzīvotāji lieliski saprot, pret ko vēršas- pret gadiem ilgušo Latvenergo naudas raušanas mašīnu- peļņa desmitos miljonu, kur paliek, nevienam nav zināms, kā veidojas- nav jāzin, bet tikko notiek jebkas šajā nozarē, tā tarifi augšā. Tas ir valsts uzņēmums un tā uzdevums ir nevis labi pelnīt, aplaupot pašiem savus iedzīvotājus, bet kārtīgi apkalpot. Tā vietā mēs dabūjam to pašu, ko gadiem- jebkāda dabas liksta- un puse Latvijas izslēgta.

#3OļģertsMarch 25, 2011, 9:55 pm

Pretīgi ka mūs neviens nesadzirdēja. Vajag tā kā Francijā vai Grieķijā, kad savācas simtiem tūkstošu piketētāju un streikotāju un tādā veidā reāli paralizē visu pilsētas dzīvi. Tur vairākas dienas nekursē nedz vilcieni, nedz arī tramvaji un metro. Tikai tā kāds var sadzirdēt.

Ikviena pilsoņa pienākums ir nākt uz šādiem pasākumiem. Latviju no pagrimuma un krīzes tādā veidā nav iespējams izglābt, tomēr atgādināt par mūsu eksistenci un esamību politiķiem vajag.

#4latsMarch 25, 2011, 10:08 pm

Tieši tā arī turpmāk jārīko tādi piketi. Ha, būs daudz vilnīši valdībā jau tāds sēž. Pārplūdinās deputātus cerams ka peldēt māk.

#5USDMarch 27, 2011, 5:31 pm

Štrunts ar tarifiem pamatotiem vai nē. Lieta ir tā, ka tauta nespēj tos maksāt un drīz enerģētiķi staigās ar šķērēm un griezīs nost to elektrību 3/4 tautai. Pārējie nepatērēs tik daudz elektrības, lai pietiktu valstīj un Latvenergo.

Pirmo reizi pa šiem gadiem lasu, ka kāds vispār pasaka paldies tautai.

„Valdībai nāksies pārkārtoties, vai arī atstāt valdīšanas vietu, jaunlaiku Moziem, Danieliem, Esterēm un citiem, vai latviski sakot-Jāņiem, Pēteriem un Miķeļiem.”
Kāpēc Estere nav latviskota, kas par diskrimināciju.:);)

#6DTApril 13, 2011, 10:31 pm

Nu tas labi ka tauta beidzot mostas.Diemžel par velu.Tikai tie marsiesi kas sēž valdībā un Latvenergo mūs par cilvekiem neuzskata un ar to jārēķinās.
Ja nenotiks kaut kādas radikālas pārmaiņas tad vini Latviju piebeigs desmit gadu laikā,finals jau ir sācies un izskatās ka atpakaļceļa nav.(

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.