„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

24.12.1010. Latvija-Rīga: Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna un Ministru prezidenta Valda Dombrovska apsveikums Ziemassvētkos

prezidenta_ziemassvetku_uzruna_2010_foto_latvijas_valsts-prezidenta_kanceleja

Labvakar, Ziemassvētku vakarā!

Šovakar mūsu visu mājās ir svētku sajūta – īpašā, ne ar ko citu nesalīdzināmā, Ziemassvētku noskaņa.
Steidzīgi vai mierīgi – kā nu katram, bet ir pienācis Ziemassvētku vakars. Vakars, ko ļoti gaidām, lai svinīgāk kā ikdienā parādītu savu mīlestību pret sev mīļiem un tuviem cilvēkiem. Šo vakaru mēs gaidām, lai būtu kopā. Jo svētki taču ir tikai tad, kad esam blakus vai domās kopā ar tiem, kurus mīlam.

Mīlestība šovakar ir ietīta svētku dāvaniņu pārsteigumā, svētkiem sapostajās mājās un Ziemassvētku dziesmās. Un tikai mēs katrs pats apjaušam, cik spēcīgs ir mūsos tas mīlestības  avots, kas straujāk vai rāmāk plūst ne tikai svētkos, bet arī ikdienas pacietībā, rūpēs – un ne tikai par savu ģimeni, bet arī draugiem, kolēģiem, līdzcilvēkiem, tautu un arī valsti.

Gluži kā avots – arī mīlestība ir neizsīkstoša.  Tā mūs bagātina ar visu, kas dots citiem un kas saņemts pretī.
Kādreiz bija ierasts, ka nama durvis netiek slēgtas vai arī atslēga atrodas zem akmens mājas priekšā. Arī šodien dažviet Latvijas novados šī paraša ir vēl dzīva. Atslēga zem akmens stāsta ne tikai par mājas saimnieku, kas to tur nolicis, bet arī  par cilvēkiem ap mums – cilvēkiem, kam uzticamies. Tas ir stāsts par  dzīves pamatprincipiem un attiecībām. Viss ir  vienkārši, ja varam paļauties un uzticēties, – tad esam starp savējiem.  Būt savējam nozīmē justies labi pašam. Būt savējam nozīmē iegūt arī citu uzticību. Izprast, atbalstīt, ja nepieciešams arī piedot un uzmundrināt. To pašu sagaidīt no līdzcilvēkiem.

Katrs labais darbs, ko paveicam – savas ģimenes, draugu un kaimiņu, tātad – savas tautas labā – stiprina mūsu piederību šiem cilvēkiem,  šai zemei, tautai un valstij.

Rīt dodoties laukā no mājām, sirdī saglabāsim to siltumu, ko šovakar sajutām. To siltumu, ko domās sūtījām sev tuviem cilvēkiem. Visa nākamā gada garumā saglabāsim cerību gaismu, kas šovakar deg egles zaros.
Saglabāsim Ziemassvētku īpašo baltumu, kas silda laukus un priecē mūsu acis.
Paņemsim līdzi  piparkūku garšu un smaržu, kas nes sevī svētku gaidīšanas izjūtu.
Ietīsim Ziemassvētkus savās šallēs – lai silda visu ziemu.  Mums taču ik dienu vajag – vairāk cerību, vairāk ticības, vairāk mīlestības, vairāk prieka un gaišuma.

Lai Jums gaiši un mīlestības pilni Ziemassvētki!

Ministru prezidenta Valda Dombrovska apsveikums Ziemassvētkos
(Ministru Kabinets)

Ziemassvētki – ģimenes, miera un savstarpējas sapratnes svētki. Tās ir vērtības, pēc kurām vienmēr tiecas un ilgojas cilvēka gars, neatkarīgi no tā, kur strādājam, kādās skolās esam mācījušies un kādus mērķus vēlamies sasniegt.

Līdzīgi kā bērni ir savas ģimenes spogulis, arī pieaugušo ikdienas dzīve lielā mērā balstās tajā emocionālajā enerģijā, ko ikvienam no mums sniedz tuvie un mīļie cilvēki, ko rodam savās mājās. Nereti mēs pat neapjaušam, cik izšķirīga nozīme ikdienas gaitās ir tām domām un emocijām, ar kādām aizveram durvis aiz sevis un dodamies sabiedrībā.
Mūsdienu tehnoloģijas piedāvā neierobežotas saziņas iespējas, kas ar interneta starpniecību ļauj mums dzirdēt un redzēt vienam otru pat vairāku tūkstošu kilometru attālumā, dažādās zemeslodes pusēs un kontinentos. Tomēr ieguvumiem, ko dod šī jaunā un modernā saziņas kultūra, ir arī kāds cits efekts. Tas mūsos rada un nostiprina šķietamu pārliecību par to, ka paši esam notikumu centrā, paši tos izraisām un vadām. Nav šaubu, ka iespēja attālināti ietekmēt ikdienas un pat pasaules līmeņa notikumus šajā laikmetā ir simtkāršojusies, tomēr šādai līdzdalībai nereti ir tikai acumirklīgi gaistoša vērtība, kas nevar piepildīt gluži cilvēciskas ilgas pēc patiesa atbalsta un sapratnes. To mums var sniegt tikai tuvo cilvēku klātbūtne, īstajā brīdī pateikts vārds vai dāvāts smaids.
Lai šajos Ziemassvētkos Jūs priecē patiesā labestībā teikti vēlējumi, lai Jūsu māja un tuvo cilvēku klātbūtne sniedz miera sajūtu un atbalstu, pēc kā šajā sarežģītajā laikā tiecas ikviens no mums!

Priecīgus Ziemassvētkus!

Valdis Dombrovskis
Ministru prezidents

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.