„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

24.05.2010. Latvija-Rīga: Kas notika „Ģimenes svētkos?”

gimenes_svetki_by_marlena_pirvica

Sestdien, „Ģimenes svētki” sākās plkst. 11.00 Doma laukumā ar ģimeņu gājienu no Doma laukuma līdz Vērmanes dārzam, tādējādi paužot atbalstu ģimenes vērtībām Latvijā. Gājienu pavadīja pūtēju orķestris “Jelgava”.

Ģimenes Vērmanes dārzā „Ģimenes fonds” ar sadarbības partneriem un citiem palīgiem sagaidīja Plkst. 12.00 ar plašu klāstu pārsteigumu, dažādām aktivitātēm, konkursiem spēlēm un atrakcijām, – ziņo spektrs.com

Dienas programmā tika iekļauts bērnu koncerts un deju ansambļu uzstāšanās, spēku vīru sacensības un vakara programmā uzstājās dažādas muzikālās grupas. Bērnu koncerts iepriecināja ikkatru gan lielos, gan mazos. Izturīgākie palika uz vakara programmu.

Vakara vadītāja – Marlēna Pirvica

sasveicinājās ar „Ģimenes svētku – 2010” skatītājiem un pateicās, par izturību un atbalstu „Ģimenes svētkos”. Vakara gaitā vadītāja intervēja katru uzstāšanās dalībnieku.

Dace Kaša – dziedātāja un džambas spēlētāja.

Par cik Dace ir ne tikai mākslas studijas vadītāja, bet arī džambas privātskolotāja, tad vakara vadītāja lūdza Dacei nodemonstrēt pirmo privātstundu. Vakara vadītāja aicināja uz skatuvi trīs brīvprātīgos, lai pielietotu ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskās.
Vakara vadītāja komentēja, ka viņa varētu bungas mācīties spēlēt kaut visu mūžu un tā arī neiemācīties. Viņa teica: „Esmu redzējusi tuvplānā kā spēlē bungas un pamanīju, ka viena roka dara vienu kustību, savukārt otra roka veic kādu citu kustību, tajā pat laikā viena kāja dara jau trešo kustību, bet otra kāja kaut ko pavisam citu, bet kā tas ir kopā savienojums, man ir tumša miglas bilde. Ceru, ka džambu spēlēt ir tomēr vieglāk.”
Dace atbildēja, ka spēlēt bungas, kā arī džambu nav vienkārši, bet ja cilvēks ir talantīgs, tad tas ir iespējams.
Katrā ziņā kaut arī Dace parādīja dažas kustības, tomēr vakara vadītāja tās atkārtot nespēja, iespējams tāpēc, ka vienu mikrofonu turēja, lai klātesošie varētu dzirdēt džambas skaņas, bet otrā mikrofonā ar brīvprātīgajiem mācekļiem izsauca dažādas skaņas, tādējādi abas rokas bija aizņemtas, tomēr novērojot kā mūzikas instrumentu pielieto brīvprātīgie secināja, ka tas nemaz nav tik vienkārši. Tāpēc klusībā pie sevis vakara vadītāja priecājās, ka neizdevās izblamēties, visu skatītāju priekšā.

Dace tagad intensīvi strādā pie sava otrā CD „Ieskaujošais vairākums” izlaišanas. CD pavairošanu bremzē nepietiekamie līdzekļi, tāpēc vakara vadītāja aicināja interesentus atsaukties sakot:” Ja kādam rodas vēlēšanās atbalstīt Daci, tad vakara gaitā noteikti to var izdarīt pienākot pie Daces un rokās iespiest naudiņu, bet ja negrib dot rociņā, tad var ielikt maciņā, tas ir pēc Jūsu izvēles.”

Deju grupa „Lets dance”

Deju grupas „Lets dance” dejotāja Jūlija sudrabotā dejošanas kostīmā dejoja solo. Klātesošie pavadīja Jūliju skaļām ovācijām apbrīnojot viņas lokanību.
Vakara vadītāja pateicās Jūlijai par drosmi un arī par to, ka viņa atradusi laiku, lai piedalītos „Ģimenes svētku” vakara programmā.

Normunds Piesis Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas maģistrs.

Trompetes džeza izpildītājs aizskāra skatītāju sirdis ar profesionālo džeza spēli.

Vakara vadītāja uzsvēra, ka Normunds ir sadarbojies ar pazīstamajiem mūziķiem Latvijā – Intaru Busuli, Igo Fominu, Mariju Naumovu, Uldi Marhileviču, Denisu Paškēviču, kā arī ar maestro Raimondu Paulu un par to vien Normunda grupa būtu pelnījusi skaļus aplausus.
Vakara vadītāja teica: ”Jūs esat profesionāls mūziķis tāpēc vēlos uzdot īpaši profesionālas dabas jautājumu, kas Jūsuprāt ir svarīgāks profesionālisms vai talants, cik lielā mēra ir jābūt vienam vai otram?” Normunds atbildēja, ka vissvarīgākais mūzikas attīstībā ir darbs. “90% procentu no visa ir darbs, tas ir profesionālisma attīstīšana un pārējie 10% ir talants.”- atbildēja Normunds Piesis.

„Xenos”

„Xenos” vadītāja Santa uzstājoties stāstīja par ciešas ģimenes nozīmi. Vakara vadītāja lūdza pastāstīt, kā viņa ir sapratusi, ka grupas “Xenos” bundzinieks ir radīts tieši viņai.
Santa stāstīja, ka viņas vīrs ir no Kanādas un sākotnēji viņi abi draudzējās un bijuši vienkārši draugi, taču pēc laika sajutuši, ka viens otram simpatizē. Sāka satikties un apprecējās. Tagad viņiem ir sešus mēnešus vecs bērniņš.

MC Blessed reps

„MC Blessed” izpildīja savas repa kompozīcijas, vislielāko atbalstu no skatītājiem repa izpildītājs saņēma dziedot dziesmu „Dinamo Rīga” un dziesma vecākiem.
Vakara vadītāja pamanīja repera pirkstā zelta gredzenu, tāpēc jautājumu klāstu iesāka ar jautājumu: „Cik ilgi jau ir tas gredzentiņš Jūsu pirkstā?” Reperis kautrīgi minstinoties atbildēja, ka no 2008. gada. Vakara vadītāja jautāja, kāpēc ir sacerēta dziesma par hokeja tematiku, vai viņš esot hokeja fans? Atbilde bija negaidīta, izrādījās, ka „MC Blessed” reperis pats kādreiz ir bijis hokejists, bet atbildot uz jautājumu, kāda ir viņa paša mīļākā dziesma no sava repertuāra, MC Blessed viennozīmīgi atbildēja, ka tā ir noteikti dziesma vecākiem, jo ģimene ir svarīgāka par visu.

Konkurss

Vakara vadītāja aicināja četrus brīvprātīgos piedalīties konkursā. Uz skatuves kāpa divas dāmas un divi kungi. Konkursa būtība bija nodziedāt kādu dziesmas daļu un tas, kurš nodziedās labāk saņems balvu. Dziedāšanas laikā vakara vadītāja atklāja, ka latvieši tiešām ir dziedātāju tauta, kā par to runā tautiņās.

Konkursa žūrija bija skatītāji, kuri konkursa dalībniekus novērtēja ar ovācijām. Konkursa laikā izrādījās, ka vienam no kungiem, visa ”Ģimenes svētkos” līdz atnākusī ģimenīte ar trīs bērniņiem ir braši dziedātāji. Vakara vadītāja noskaidroja, ka ģimenes „kakls” kalpo draudzē „Prieka Vēsts” slavēšanas grupā. Un protams, ka skatītāju simpātijas ieguva muzikālās draudzes pārstāvis ar savu meitiņu un dēliņu, kuri dziedāja dziesmiņu par kaķīti. Tomēr neskatoties uz to, ka skatītāju balvu ieguva kaķīša dziesmiņas izpildītāji, tomēr balvas saņēma visi konkursa dalībnieki.

Vējš

Vakaru noslēdza grupa „Vējš”. Grupai „Vējš” bija vislielākais repertuārs, taču grupas uzstāšanās noslēgumā skatītāji skaļiem saucieniem uzstājīgi pieprasīja atkārtot. Un grupai „Vējš” nācās atkārtot kādu dziesmu no sava repertuāra.

Vakara vadītāja necentās grupu intervēt, jo dziesmu saturs bija tik plašs, ka tur nebija ko piebilst, tomēr skatītājiem viņa teica, ka grupai „Vējš” ir iznācis CD ar nosaukumu „Jo…” un ja kādam ir vēlēšanas to iegādāties, tad laipni lūgti. Nepaspējot pateikt savu domu līdz galam, kad vakara vadītāju burtiski pārkliedza kāds jaunietis pieprasot iegādāties CD. Puisis jutās tik iedvesmots, ka pat droši devās aizkulisēs, lai tuvāk ieraudzītu grupas „Vējš” dalībniekus.

Vakara vadītāja atvadījās no skatītājiem aicinot „Ģimenes svētku” noskaņu saglabāt savās sirdīs līdz nākamajam gadam.

5 komentāri

#1krišsMay 26, 2010, 1:14 am

Labs apraksts. Man tā meitene baigi uzjautrināja tas kā viņa runāja bija forši. Reps bija super.

    #2adminMay 28, 2010, 1:31 pm

    Krišs, paldies. Tā meitene arī noteikti Tev pateiktu – paldies.

#3nika -May 27, 2010, 10:18 pm

ļoti labs apraksts, paldies!! TOMĒR vadītājai ar to vadīšanu īpaši labi negāja.., pietrūka varbūt partnera.. droši vien izglābtu pāris situācijās! Bet nu visiem mums jāaug! Veiksmi un izdošanos viņai turpmāk.

    #4adminMay 28, 2010, 1:31 pm

    Nika – paldies, un cik man zināms, vadīšanas sagatavošanās process bijis “pēdējā minūtē” arī vakara vadītāja atzina, ka vajadzīgs partneris.

#5Ron TedwaterNovember 18, 2010, 2:26 am

Really nice post,thank you

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.