„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

22.02.2010. Latvija-Rīga: Ušakovs, Šlesere un Vanags sveic „Cerības” festivāla organizēšanas pasākuma dalībniekus

grems

Vakar, 21. februārī, draudzes „Labā vests” telpās, kas atrodas Ūnijas ielā 99, notika plānotā „Cerības” festivāla ar Bilija Grehema piedalīšanos organizēšanas pasākums.
„Cerības festivāls noritēs no 5. līdz 7. novembrim, arēnā „Rīga”.
Uz organizēto pasākumu ieradās ne tikai dažādu konfesiju bīskapi, mācītāji, kalpotāji un viesi no citām valstīm, bet arī Latvijas Valsts politiķi. Rīgas Domes deputāts Jānis Šmits, klātesošajiem lasīja vēstuli no Rīgas mēra Nila Ušakova, bet LPP/LC līdera Aināra Šlesera dzīves draugs un viens no „Cerības” festivāla komitejas pārstāvjiem Inese Šlesere aicināja uz grēku nožēlu,- ziņo spektrs.com

Starpkonfesionālā kora pavadībā pasākumu atklāja Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Galvenā arhibīskapa izteiktā doma bija par festivāla „Cerība” mērķi -evaņģelizēšana, kas balstās uz Bībelē pieminētās rakstvietas, -ejiet un padariet visus par Dieva mācekļiem. „Jēzus sūtīja savus mācekļus grūtā misijā, zinādams, ka tikai viens no visiem mirs dabīgā nāvē, pārējiem bija jāatstāj asins liecība. Un iemesls kādēļ Jēzus sūta savus mācekļus arī šodien ir mūsu pestīšana. Mums jāsaprot šo evaņģelizēšanas nepieciešamību, nevis aizbildinoties ar vārdiem – darīšu to rīt vai parīt, bet gan, lai mūsu vārdi skan – šodien!” – teica Jānis Vanags.
Arhibīskaps ir pārliecināts, ka festivāla „Cerības” rīkotāji zina kā to izdarīt, tāpēc vakara gaitā aicināja klātesošos droši iesaistīties festivāla norisē.
Arhibīskaps minēja trīs iemeslus, kādēļ tas būtu jādara. 1. Tā ir laba iespēja piepildīt draudzes ar jauniem draudzes locekļiem. 2. Mobilizēt draudzēs jau esošos kristiešus.3. pieredzes iegūšana. Arhibīskaps pamudināja nekavēties labos nodomos un nepalaist garām labu izdevību ar nosaukumu „Cerības” festivāls. Runas nobeigumā tika atgādināts, par to, lai mūsu evaņģēlija vēsti spētu sadzirdēt ir jābūt pašiem attīrītiem un svētiem, uzmeklējot savas sirdis esot gataviem pasludināt evaņģēlija vēsti Latvijas tautai. Savus vārdus arhibīskaps apliecināja ar rakstvietu no Bībeles: „ Un Mana tauta, kas ir pēc Mana Vārda nosaukta, tad pazemosies un pielūgs un meklēs Manu vaigu, un atgriezīsies no saviem ļaunajiem ceļiem, tad Es viņus no debesīm uzklausīšu un piedošu viņu grēkus, un dziedināšu viņu zemi” (2. Laiku 7: 14).

Sveiciens no Rīgas mēra Nila Ušakova. (Vēstuli nolasīja Jānis Šmits). „Dārgie klātesošie, cienījamās dāmas un kungi. Rīgas Domes vārdā vēlos pateikties Kristīgām draudzēm Latvijā par ražīgo darbu uzturot garīgās un morālās vērtības, stiprinot ģimenes vērtības īpaši jauniešu vidū. Kā arī saglabājot mieru Latvijas sabiedrībā šajā mums visiem ne pārāk vieglajā laikā. Jūs apvienojat spēkus Lai kopīgi Rīgā noturētu „Cerības” festivālu. Mēs esam priecīgi, ka festivāls notiks tieši Rīgā. Rīdzinieki viesmīlīgi uzņems visus, kas ieradīsies uz šo festivālu no dažādām Latvijas malām un kaimiņu valstīm. Vēlu Jums cerīgi un ražīgi pavadīt šo laiku Rīgā.
Ar cieņu, Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.”

Inese Šlesere lielu uzmanību veltīja ne tikai „Cerības” festivāla norisēm, bet arī topošajam Latvijas mēroga pasākumam Lielās Piektdienas Krusta gājienam, kas norisināsies šā gada 2. aprīlī, plkst. 12 : 00 pie Brīvības pieminekļa. Aicinājums bija par to, lai tauta meklētu Dieva vaigu un izmeklētu savu sirdi šķīstoties un atgriežoties no grēkiem.
Šlesere apzinājās, ka šis ir žēlastības laiks, tautas vešanā pie Dieva. Šlesere papildināja, ka klātesošo uzdevums ir sagatavot Viņam ceļu. Atmodas vērtību nosaka ikkatra grēku nožēla, jo Atmoda sākas no sevis.
Tā ir arī spēja attīrīties no saviem grēkiem un uzņemties arī savu tēvu grēkus, lai pāri visam varētu uzlūkot visu Latvijas tautu kopumā un aizlūgt par savu tautu un par savu zemi. Savas domas Šlesere apstiprināja ar Bībeles pantu: „Es pielūdzu To Kungu, savu Dievu, un izsūdzēju savus grēkus, sacīdams: ak, Kungs, Tu lielais un bijājamais Dievs, kas uzturi Savu derību un parādi Savu žēlastību tiem, kas Tevi mīl un pilda Tavus baušļus! Mēs grēkojām un darījām netaisnību, mēs bijām bezdievīgi un nepaklausīgi un atkāpāmies no Taviem baušļiem un likumiem; mēs neklausījām arī Taviem kalpiem, praviešiem, kuri runāja Tavā Vārdā uz mūsu ķēniņiem un mūsu valdniekiem, mūsu tēviem un uz visu tautu. Ak, Kungs! Mums jānosarkst aiz kauna, mūsu ķēniņiem, valdniekiem un mūsu tēviem, ka mēs pret Tevi esam apgrēkojušies. (Daniela 9: 11)
Uzrunas nobeigumā Šlesere teica, ka ikkatram jāiemācās nevis uzrādīt uz citu grēkiem, bet būt dziļā pazemībā un dziļā pielūgsmē uzņemoties arī svešus grēkus kā savus grēkus, jo mēs visi esam vienoti. Mēs visi esam Viņa tauta. Tad mēs spēsim saskatīt, kā Dievs dziedina mūsu zemi un tautu un ka Viņš dāvā galvas rotu pelnu vietā un prieka eļļu sēru drānu vietā. Inese Šlesere cer, ka sagatavojot savas sirdis Jēzus atnākšanai, Latvija sagaidīs lielu dvēseļu ražu.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.