„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

18.03.2011. Latvija-Rīga: Nepieļausim Latvijas iznīcināšanu! NĒ banku agresijai un diktatūrai! Protesta akcija! Nepaliec malā- piedalies aptaujā!

ne_banku_patvalai

>>Nepaliec malā! Aizpildi anketu!<<

Situācija, kas radusies starp vienu no lielākajām bankām Latvijā AS Swedbank un uzņēmumu DK Daugava, atspoguļo sāpīgu realitāti, kas aktuāla visiem kredītņēmējiem Latvijā – gan juridiskām, gan fiziskām personām. Diemžēl nākas uzdot jautājumu: kā interesēs strādā valsts? Vai valsts amatpersonām noteikumus diktē bankas un to lobiji, izveidojot sev labvēlīgus likumus?

Vai banku darbību regulējošie normatīvie akti radīti tautas vai banku interesēs?

Banku vara Latvijā šodien ir kļuvusi neierobežota un nekontrolēta, tāpēc katastrofāli iznīkst biznesa vide, līdz ar to pieaug bezdarbnieku skaits, kas savukārt meklē pabalstus jau tā tukšajā valsts kasē,- spektrs.com ziņo Aigars Vaivars Daugava DK vadītājs ([email protected])

Nosacījumi, kas izstrādāti par labu bankām, nevis uz abpusēji līdzvērtīgiem noteikumiem   (starp kredītņēmēju un kredītdevēju), kas veicina veiklu bankas darboņu un viņu šaubīgo partneru aktivizēšanos. Kredītņēmējiem ļoti ātri tiek atņemti īpašumi, pat īpaši neizvērtējot lietas patieso būtību no tiesībsargājošām iestādēm, kas tiek pārdoti par smieklīgām cenām firmām, kas tieši vai netieši saistītas ar bankas darbiniekiem. Banku diktāts un agresīvā kredītpiedziņas politika līdzinās reketieru laikiem 90. gados. Vai likumu aizsegā drīkst notikt raiderisms un bandītisms, no kura cieš cilvēki? Vai šāda situācija atbilst modernas demokrātijas pamatprincipiem? Iespējams, liberālā ekonomika pēcpadomju valstī radījusi komplikācijas, kuras būtu jādziedē ar efektīvākiem līdzekļiem. Valsts nedrīkst ieņemt nogaidošu pozīciju! Godīgo kredītņēmēju aizsardzībai pret banku agresiju jābūt valsts prioritātei, sevišķi globālās krīzes iedarbības rezultātā.

Tāpēc vēlreiz aicinu valsts amatpersonas pārskatīt esošo kredītiestāžu regulējošo likumdošanas aktus un novērtēt, vai gadu gaitā likumi nav radīti vienpusēji par labu bankām, nevis tautai. Nav pieļaujama situācija, ka banka pēkšņi pieprasa atdot visu kredītu (kaut arī procentu maksājumi ir veikti regulāri), pārdod ķīlu bez izsoles par brīvu cenu (kaut par vienu latu) vai arī atņem īpašumu un liek turpināt maksāt kredītu! Nedrīkst panākt uzņēmuma bankrotu, padarīt cilvēku par bezpajumtnieku vai uz ielas brutāli atņemt automašīnu tikai tāpēc, ka kāda birokrātiska atskaite bankai ir iesniegta dažas dienas vēlāk.

Krīzes radītais biznesa sektora panīkums, nabadzības radītā iedzīvotāju emigrācija, izjukušo ģimeņu un pašnāvību skaits prasa tūlītēju valsts iesaisti, lai rastu iespējas palīdzēt tiem cilvēkiem, kas savus kredītprocentus maksā godprātīgi.

Mans ierosinājums ir sekojošs: jāvirza ideja par kredītņēmēju iespēju atmaksāt tirgus situācijai atbilstošus kredīta procentu maksājumus, atliekot pamatsummas atmaksu uz ilgāku laiku. Šāda politika būtu izdevīga gan kredītņēmējiem (mazāki tēriņi), gan kredītiestādēm (peļņa no procentiem turpinās), gan valstij kopumā (ekonomika un tauta atkopjas no finansu sloga).

Uzdosim sev jautājumu, vai noguldītāji būtu ieguvēji, ja Banka Baltija, nonākot finansu grūtībās, būtu turpinājusi maksāt tikai procentus (atbilstošus esošajam tirgus stāvoklim) par depozītiem, atliekot ieguldītās summas atmaksu kaut vai uz 20 gadiem un veiktu atmaksas (iespēju robežās) mazākās  vai dalītās  summās?

Vienlaikus kā savas valsts patriots uzskatu, ka nākotnē būtu jāstiprina nacionālās bankas pozīcija, lai Latvijas iedzīvotāji izmantotu tieši savas valsts bankas pakalpojumus, nevis veicinātu citas valsts ekonomiku.

Informēju, ka daudznozaru kompānija Daugava ir sākusi iedzīvotāju aptauju par sadarbību ar bankām (lūdzu, skatītwww.daugavadk.lv). Par pētījuma rezultātiem informēsim gan lēmuma pieņēmējus, gan mediju, gan sabiedrību kopumā.

Nepieļausim Latvijas iznīcināšanu! NĒ banku agresijai un diktatūrai!

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.