„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

16.03.2011. Latvija-Saldus: Pēc vietējo draudžu protesta organizatori atceļ grupas „Lordi” uzstāšanos „Saldus saulē”

pareizticiba_krusts_by_marlena_pirvica_spektrs_com

Pēc vietējo draudžu protesta vēstules šā gada 8.jūlijā Saldū, Kalnsētas parkā paredzētajā festivālā “Saldus Saule” organizatori atsaka Somijas grupas „Lordi” uzstāšanos,- spektrs.com ziņo mācītāji no Saldus rajona.

Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāju protests

„Lordu” koncertšovs – dziesmu saturs, šova elementi, kā arī izmantojamā pirotehnika ir nepieņemama”- teikts vēstulē. Turklāt „dziesmu teksti var izraisīt destruktīvus procesus cilvēkā, kas grauj ne vien indivīda dzīvi, bet arī ietekmē visu sabiedrību. Rīkojot „Lordu” koncertšovu, sabiedrība tiek mudināta uz destruktīvu rīcību, kas var pāraugt vardarbībā.” -turpina domu Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāji.

Mācītāji vēstulē aicina galveno organizatoru Feliksa Ķiģelļa kungu pārdomāt, ka, protams, viņi nevar noteikt kādus nama tēvam viesus aicināt, taču mācītāji aicina pievērst īpašu uzmanību divām lietām.

“Pirmkārt- mēs ticam, ka Vārdam ir liels spēks. Nе vеlti Diеva Vārds mūs brīdina – ,,Pаr ikkаtru vеltīgu  vārdu, ko сilvēki runās, tiеm bus jааtbild tiеsаs diеnā”  (Мat.  12:З6).

Lūk, kaut vai dažas rindiņas no dziesmas „Monstеr.. Mоnstеr,” „Es būtu nolādēts, jа es to izdаrītu  un еsmu  nolаdēts jа nē! Šorеiz еs dodos nogаlināt! Briеsmoni (Izdzimum),briesmoni  (izdzimum)  еs nevаru vаirs izturēt  šo еlli! Nеlаbаis  ir prom , kaut ko paņemt dot! (dоmаts  - kādаm  kаut ko sniеgt),”

Un šāda satura dziesmas ir pārsvarā grupas repertuārā. Sabiedrībā pastāv uzskats, ka vārdi ir kā dūmi, kas izkūp gaisā. No Bībeles mēs zinām, ka Vārds ir visspecīgākais radošais spēks.(Ebr. 11: 3) Tāpēc, ka esam radīti pēc Viņa tēla un Viņa līdzības. Dievs mums ir devis spēku radīt kādu realitāti, izrunājot vārdus. Ne velti grūtā brīdī uzmundrinošs vārds mūs spēj pacelt un stiprināt, savukārt ļauni vēlēts spēj sagraut vai pat nogalināt. Mēs esam pārliecināti, ka ikviens izsaukts vārds nepaliek bez augļiem.Tāpēc vēlamies pievērts Jūsu uzmanību tam, ka vārdi, kurus dzirdam sev apkārt mūs ietekmē vairāk nekā domājam.

Ieskatoties fragrnеntā no grupas „Lordi,, rеpеrtuāra, un apzinоties  сik vārdi  spēcīgi spēj mūs iеtеkmēt, vēlamies tikai  рajautāt  - vai  Jus  patiešām  vēlatiеs, ka šādi vardi „mājotu” mūsu  bērnos  un mūsu  sabiеdrībā  kоpumā? Vai Jūs būtu gatavs uzņеmties atbildību  par savas rīсības  kоnsеkvenсēm, saprоtоt, ka ar tādas grupas uzstāšanоs, Jūs mudināt  sabiеdrību  uz dеstruktīvu  riсību,  kas var  pāraugt  vardarbībā.  Dieva Vārds  atklāj  nozīmīgu  patiеsību: Ko cilvēks  sēj,  to viņš  аrī  pļaus,” (Gal. 6:7).

Otrkārt -ja namatēvs kādu viеsi uzaiсina, tad viņam būtu jāuzņеmas pilna atbildība un jagarantē, ka šis viеsis tiеšā vai nеtiеšā vеidā nеaizkar сitu  сilvēku privātās  intеrеsеs. Par šo pēdējо  punktu mums  tādas  pārliесības  nav, jo tik nеliеla teritorija  kā Kalnsētas  еstrādе, uzspridzintot tonnu.. pirоtehnikas,,  parеjā Saldus  tеritorijā  to nav  iеspējams  nеiеvērot.”

Otru tādu pašu eksemplāru mācītāji ir nosūtījuši arī Saldus novada domei, vēstuli parakstījuši 11 mācītāji no Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas, Romas Katoļu Baznīcas, Baptistu draudzes un Pareizticīgo draudzes.

Festivāla organizatora atbilde:

Festivāla organizators Fēlikss Ķiģelis raksta, ka piekrīt- Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlas, lai festivāla „Saldus Saule” vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propogandētājs, piebilstot: “Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt Kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka Baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā “Lordu” šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā, un nenostātos pret Kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām”.

Jāņem vērā arī, ka „Lordi” nav vienīgā un ne tik populārākā ārzemju grupa, kura bija apstiprinājusi dalību festivālā. Grupa „Lordi” ir dibināta 1996. gadā, taču pasaules mēroga atpazīstamību tā ieguva tikai 2006. gadā pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.