„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

14.01.2011. Latvija-Rīga: Apcietina ebreju kapu apgānītājus -divus krievu tautības skinhedus

ebreju_kapi

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vakar diviem vecākajiem jauniešiem, kuri aizturēti aizdomās par saistību ar Jauno ebreju kapu apgānīšanu, kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.
Visi trīs jau ir snieguši liecības un atzinušies nozieguma izdarīšanā, taču nožēla no viņu puses nav izskanējusi,-ziņo spektrs.com

Saistībā ar ebreju kapu apgānīšanu tiesa vakar apcietinājusi divus no trim aizturētajiem jauniešiem, kuri sevi pieskaita skinhedu kustībai.
Apcietinātie ir 1991. gadā dzimis jaunietis, kuru uzskata par šīs trijotnes līderi, kā arī 1994. gadā dzimis jauneklis, kurš, izpildot savu lomu trijotnes izstrādātajā plānā, ar krāsu baloniņiem apkrāsojis 89 kapu pieminekļus, atstājot uz tiem kāškrustu simboliku. Pagaidām brīvībā palicis jaunākais no aizturētajiem – 9. klases skolnieks. Viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.
Visi trīs ir krieviski runājoši Pārdaugavas iedzīvotāji, kurus vienoja neonacisma idejas.
Trijotne aizturēta 12.janvārī no rīta, un veiktas arī vairākas kratīšanas jauniešu dzīvesvietās un to apkārtnē. Kratīšanu laikā ir izņemti pneimatiskie ieroči, kā arī dažādi priekšmeti, kas paredzēti miesas bojājumu izdarīšanai. Policija uzskata, ka aizturētās grupas nākotnes mērķi varētu būt daudz smagāku noziegumu izdarīšana, tai skaitā vardarbīga vēršanās pret cilvēkiem ar citu ādas krāsu.
Preses konferencē piedalījās arī Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis, kurš apliecināja, ka minētie jaunieši DP redzeslokā bija nonākuši jau pagājušā gada vasarā.
Par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma (KL) 78.panta – par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu, kā arī pēc KL 228.panta – par kapa un līķa apgānīšanu.

3 komentāri

#1Māris AntonevičsJanuary 17, 2011, 6:57 pm

Ļoti svarīgi minēt ebreju kapu apgānītāju tautību

Vakar ar interesi skatījos Krievijas Ārlietu ministrijas interneta mājaslapu. Garās ziemas brīvdienas kaimiņvalstī nu ir garām, un tur pamazām atgriežas rosība, sāk parādīties paziņojumi par dažādām starptautiskām norisēm. Kā zināms, parasti Krievijas ĀM nelaiž garām iespēju komentēt un arī nosodīt dažādus notikumus Baltijas valstīs. Piemēram, viena no iemīļotām tēmām ir 16. marta notikumi.
Tāpat ik pa laikam atskan vispārīgi paziņojumi par “nacisma atdzimšanas” draudiem (jau rakstīju par Krievijas pērn rosināto ANO deklarāciju, kurā pārmests, ka atsevišķās valstīs slavina “nacistiskās kustības un bijušos “Waffen SS” biedrus, kuriem tiek atklāti pieminekļi un piemiņas memoriāli, rīkotas demonstrācijas”).
Ja Krievijas diplomāti tik satraukti seko visiem šiem notikumiem, tad nevarēja atstāt bez ievērības faktu, ka šonedēļ Latvijas policijai izdevies notvert neonacistu grupu, kas decembrī apgānīja ebreju kapus Rīgā. Vandaļi, kā zināms, uzdarbojās tieši pirms Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes Maskavā.
Turklāt tajā pašā laikā tika apgānīts arī ebreju glābēja Žaņa Lipkes piemineklis, radot iespaidu, ka visi šie notikumi ir savā starpā saistīti un iecerēti kā lēta provokācija, lai, iespējams, ietekmētu vizītes gaitu. Atgādināšu, ka īpašu paziņojumu izplatīja arī Krievijas vēstniecība Latvijā. Tomēr pēc nozieguma atklāšanas vairs nekādas reakcijas – ne no ministrijas, ne vēstniecības.
Varbūt iemesls šai “neieinteresētībai” ir tas, ka pieķertie nenonacisti nav vis 16. marta gājienu dalībnieki vai latviešu nacionālistu organizāciju biedri, kā labpatiktos domāt tradicionālo Maskavas paziņojumu autoriem, bet gan tā dēvētie krievu skinhedi. Vēl vairāk, šīs kustības saknes ir meklējamas pašā Krievijā un Latvijā tās darbība ir tikai tāda atblāzma. Protams, vandaļiem jāsaņem bargs sods, tomēr šoreiz ir ļoti būtiski sniegt arī plašāku ainu par nozieguma motīviem un to veicēju izcelsmi. Daži uztraukti liberāļi un cilvēktiesību aktīvisti nereti mēdz iebilst, ka tiek minēta noziedznieku tautība, tomēr šajā gadījumā tas ir ļoti svarīgi. Noklusējot to, mēs nevaram iegūt pilnīgu ainu un novērst līdzīgu noziegumu atkārtošanos nākotnē. Nebūtu labi, ja pēc laika mēs piedzīvotu līdzīgus notikumus kā Maskavā vai Sanktpēterburgā, kur neonacisti savu “cīņu” jau pārcēluši uz pilsētas ielām. Taču acīmredzot arī Krievijas ĀM, uzzinot, ka vandaļi bijuši krievu tautības jaunieši, vairs neveras mute izteikt nosodījumu. Tā vietā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs klāsta, ka temats par krievu tautiešiem ārzemēs nevar zaudēt aktualitāti un par to noteikti tikšot runāts arī ar Latvijas amatpersonām. “Nav pieņemams, ka simtiem tūkstošu cilvēku tiek dēvēti par nepilsoņiem. Eiropas Savienībai tas ir kauns, ka tajā pastāv personu kategorija, kuru tiesības ir ierobežotas, kuri nevar pat piedalīties pašvaldību vēlēšanās, kā tas ir Latvijas gadījumā. Tas nozīmē, ka viņus vada ne viņu vēlētie cilvēki,” svaigāko Lavrova paziņojumu citē aģentūra “Regnum”.

#2kikaJanuary 26, 2011, 10:01 am

Jūs tik labi aprakstat situāciju ebreju kapos, ko tad nerakstat par ebreju kopienas īpašumu pieprasīšanu no Latvijas, ko tagad klusējat?

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.