„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

13.04.2010. NACIONĀLĀ IDENTITĀTE: Kam pieder Latvija? VIDEO

Kam pieder Francija? Un tu saņemsi zibenīgu atbildi, protams, ka francūžiem? Bet aptaujājot Latvijas iedzīvotājus, attiecībā par to, kam pieder Latvija? Viennozīmīgas atbildes nav, -spektrs.com ziņo Jānis Rožkalns.

Kaut gan 1918. gadā 18. novembrī tika dibināta Latvija latviešiem. Vai mēs slikti zinām Latvijas vēsturi? Kāpēc mēs šodien esam nonākuši pie elementāra jautājuma uzdošanas, kuram nav atbildes? Par to stāsta Jānis Rožkalns.

16 komentāri

#1imisApril 13, 2010, 9:26 am

Jā, tas ir tik kaut kas!!, it kā vienkāršas lietas, bet kādā mēs purvā esam iebraukuši!!
Secinājusm skaidrs – būtībā par katastrofu atbildīgie ir ticīgie, kuri nepārtraukti bazūnē, ka viņu Dievs ir visuvarens, bet tautas un valsts labā viņu devums ir tikai skandāli un nekas cits.
Atmostaties 90%! No jums jau viss ir atkarīgs, ko klusējat! Pareizi Rožkalns saka.

#2andžaApril 13, 2010, 9:57 am

laps video, sabijos, bet laikam jau taisnība. A ko nu?

#3adminApril 13, 2010, 1:28 pm

imi, domājams, ka tie 90% neklusētu un darītu, ja vien tiktu pietiekami informēti, bet notiek diemžēl tā kā Bībelē teikts: neziņas dēļ mana tauta iet bojā!
Dažkārt ir tā, ka mācītāji nemaz nezin, kas notiek sabiedrībā, tāpēc nebūtu slikti, ja viņiem būtu informātori, kuri paziņo par svarīgajiem procesiem sabiedrībā, kas kopumā skar arī pašus kristiešus, ja informācija saskan ar Bībelē teikto, tad mācītāji iesaistītos.
Kaut gan labs piemērs ir J. Pujats, viņš ir radoša/ kreatīva un inteliģenta personība un kā tādām personībām pienākas, parasti viņiem nav vajadzīga lieka motivēšana, viņiem ir iekšējs dzinējspēks. Viņi zin kas jādara un dara un negaida vai atbalstīs no malas vai nē. Ir grūts ceļš? Nav viegls uzdevums? Viņi ir klāt! Protams, tādu nav daudz.

#4imisApril 13, 2010, 2:20 pm

Kātas nākas, ka pati tauta nezin, kas tautā notiek?! Vai tad kristieši nav tauta? Kaut kas te galīgi neiet kopā.
Varbūt visi ticīgie ir nozombēti?

#5skolotājsApril 13, 2010, 5:14 pm

Tieši tā – nozombēti ir lielākā daļa ticīgie. Tādēļ, jau lai kāds kļūtu par mācītāju viņam vispirms jāiziet vesels universitātes kurss, lai apgūtu mākslu cilvēkus piesaistīt un sasaistīt. Nekādā brīvība baznīcās nav, cilvēki dzīvo kā maisā un protamns, pats trakākais, ka par savu valsti vispār neinteresējas. Bet tāda tauta ir katra politiķa sapnis, reizi pa 4 gadiem nopērc reklāmas, nezinošajām debesu ceļotāju pūlim sastāsti blēņas un šie teciņus vien aizskrien nobalsot.

Kur tad Dieva gara vadība, dievišķā gudrība?… Labākais uz ko bija spējīgi ticīgie: LPP, tagad jau sen vienā gultā ar liberāļiem LC, un krieviem. Visas vērtības sen nodotas. Toties kristietis Šlesers (Mateja baptistu dr. loceklis) multimiljonārs.
Slava Dievam!

#6skolotājsApril 14, 2010, 10:03 pm

Paltiešām labs video, to vajadzētu rādīt visās skolās vecākajās klasēs!!

#7ievaApril 15, 2010, 10:15 pm

Iespaidīga runa, esmu pārņemta no iespaida. Ir tiešām jādara kaut kas mūsu valsts labā, pazaudēt Latviju mums būtu traģiski.

#8EdgarsApril 17, 2010, 8:40 am

admins saka ka ja informācija saskan ar Bībelē teikto, tad mācītāji iesaistītos. Vai tad par savu zemi un nacionalismu nekas nav rakstīts Bībelē?

#9adminApril 17, 2010, 11:07 pm

Edgar, Bībelē ir daudz rakstvietu par šo tematiku.

NACIONĀLĀ VĒRTĪBA – VALODA

„Un Viņš man teica: “Cilvēka bērns, ej pie Israēla un sludini Israēla namam Manus vārdus.
Es tevi nesūtu pie tautas, kam sveša valoda un nesaprotama runa, bet pie Israēla nama,
nedz arī pie lielām tautām, kam sveša valoda un nesaprotama izteiksme, kuras vārdus tu nesaproti.” (Ec. 3:7)

NĀCIJAS/TAUTAS

„Un šīs ir Noas dēlu ciltis pēc savām dzimtām savās tautās, un no tiem pēc plūdiem izplatījās šīs tautas zemes virsū.” (pievēst īpašu uzmanību galotnēm) (1. Moz. 10:32)

CILŠU ZEMES UN ĪPAŠUMI, PIEMĒRAM:

„Tā saka Dievs Tas Kungs: kas klausa, lai klausa, kas neklausa, lai neklausa, – jo tie ir pretestības pilna cilts.”
Uz divdesmit pieci tūkstoši olekšu gara un desmit tūkstoši olekšu plata laukuma stāvēs svētnīca, vissvētākā vieta.
Tā būs zemes svētā daļa. Tā piederēs priesteriem, kas kalpo svētnīcā, kas tuvojas Tam Kungam, lai Tam kalpotu. Tur tiem būs vieta viņu namiem, tā piederēs kā svēta vieta pie svētnīcas.
Tad divdesmit pieci tūkstoši olekšu garš un desmit tūkstošu olekšu plats apgabals piešķirams Tempļa kalpiem levītiem par īpašumu viņu mājokļu ierīkošanai.
Pilsētai jums jāpiešķir pieci tūkstoši olekšu plats un divdesmit tūktoši olekšu garš zemes gabals par īpašumu, blakus svētajai daļai; tas piederēs visam Israēla namam.
Valdniekam jums jāpiešķir zemes gabals abās pusēs svētajai daļai un pilsētas īpašumiem rietumu pusē rietumu virzienā un austrumu pusē austrumu virzienā, kas savā garumā atbilst ikvienas cilts zemes gabalam no zemes rietumu līdz austrumu robežai.
Tas būs viņa īpašums Israēlā, lai Mani valdnieki neapspiež vairs Manu tautu, bet visu pārējo zemi lai atstāj Israēla namam, pēc viņu ciltīm.
Tā saka Dievs Tas Kungs: ir jau nu jums diezgan, Israēla valdnieki. Atturieties no varas darbiem un laupīšanas, rīkojieties pēc tiesas un taisnības un neatņemiet Manai tautai tās īpašumus, saka Dievs Tas Kungs.” (Ec. 3: 27)

ZEMES TIEK ATDALĪTAS AR ROBEŽĀM:

„Robežai tātad jāiet no jūras līdz Hacar-Enonai, tā ka Damaskas apgabals paliek uz ziemeļiem, tāpat arī Hamatas apgabals. Tā ir zemes ziemeļu robeža.” (Ec. 47:17)

Nobeigumā atbildot uz jautājumu, kam pieder Latvija?

Atbilde: 1918.gadā 18. novembrī Latvija tika pasludināta latviešu tautai.

Un kam vēl pieder Latvija?

Atbilde: Dievam!

„Viņa vārds lai paliek mūžīgi! Kamēr saule spīd, lai ir dzīvs viņa vārds, un viņā lai svētību rod visas tautas, lai viņu laimīgas sveic visas zemes ciltis!” (Ps. 72:17)

Imi, Kāpēc kristieši(tauta) ir pasīvi šajā jautājumā?
Atbilde:

Es saku uz To Kungu: “Tu esi mans Kungs, bez Tevis man nevajag nekā cita laba.” (Ps.16: 2)

#10tovargolds.site50.netMay 13, 2010, 10:29 pm

ок ну раздули тут полемику

#11установка котлов отопленияJune 17, 2010, 1:46 pm

ок ещераз спасибо

#12скачать бесплатно игру блэкджекOctober 16, 2010, 4:04 pm

клас :-) наконец-то!

#13emt trainingNovember 8, 2010, 10:44 pm

Finally, an issue that I am passionate about. I have looked for information of this caliber for the last several hours. Your site is greatly appreciated.

#14потолок каркасJanuary 12, 2011, 10:44 am

недурно :-) хорошо

#15продажа шуб в москвеJanuary 26, 2011, 12:47 pm

здорово все не так плохо как я думал

#16установка двухконтурного котлаFebruary 2, 2011, 3:46 pm

недурно , автор прав не спорить

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.