„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

08.03.2010. NACIONĀLĀ IDENTITĀTE: „Lieta” – 16. marts. Būt vai nebūt?!

Katru gadu 16. martā “Visu Latvijai!” jaunieši sveic vēl dzīvos un piemin kritušos latviešu leģionārus, kas Otrā pasaules kara laikā cīnījās pret padomju okupantiem. Puiši tradicionāli veido karogu aleju pie Brīvības pieminekļa, caur kuru sirmie kareivji, viņu ģimenes locekļi un atbalstītāji dodas cauri, lai noliktu ziedus. Tikmēr meitenes vecajiem vīriem pasniedz baltas rozes,- ziņo spektrs.com

Nav daudz drosmīgo, kas, neskatoties uz Latvijai naidīgu cilvēku protestiem un draudiem, šodien spēj sirmajiem vīriem pateikt cienīgu PALDIES! “Visu Latvijai!” līderis Raivis Dzintars aicina ikkatram piedalīties gājienā!

Rīgas domes aizliegums

Neskatoties uz “Visu Latvijai!” centieniem, Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu komisija piektdien aizliegusi visus Leģionāru piemiņas dienā 16.martā pieteiktos pasākumus.

“Visu Latvijai!” līdera Raiva Dzintara pārdomas par 16.marta pasākumu aizliegšanu

„Leģionāru motivācija bija vēlme nepieļaut Baigā gada atkārtošanos un sapnis par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Mērs Ušakovs to ļoti labi apzinās, taču iztapšana elektorātam lika spert šo zaimojošo soli. 9. maiju gan neviens neaizliegs. Tas tagad kļūs par pilsētas lielajiem svētkiem. Dome ir mums ir tāda, kāda tā ir, bet leģionārus godināt pie Brīvības pieminekļa un citur mums neviens nevar aizliegt. Ir vietas, kurās Ušakova un Saskaņas centra vara nesniedzas.”- teica Raivis Dzintars.

JL pārdomas par 16.marta pasākumu aizliegšanu

Partijas “Jaunais laiks” Rīgas domes (RD) frakcija pauž neizpratni par domes lēmumu aizliegt visus 16.martā pieteiktos pasākumus.
“Valdošais RD vairākums labi apzinās, ka lielā daļā sabiedrības šis lēmums rada neizpratni un jautājumu, kāpēc šādi aizliegumi netiek attiecināti arī uz 9.maiju, ” norāda JL.
Lai arī sabiedrībā joprojām norisinās karstas debates saistībā ar 16.marta vēsturisko interpretāciju, JL atgādina, ka leģiona karavīri nepiedalījās represīvajās pret civiliedzīvotājiem, bet gan cīnījās Otrā Pasaules kara austrumu frontē pret PSRS Sarkano armiju. Leģions cīnījās pret tās valsts armiju, kas 1940. gadā bija okupējusi Latviju. Latviešu karavīri karoja pret režīmu, kas 1940.-1941. gadā veica noziedzīgas represijas pret civiliedzīvotājiem. Savukārt, 9.maijs lielai daļai Latvijas iedzīvotāju atsauc atmiņā 50 okupācijas gadus, kuru laikā tika īstenots genocīds pret latviešu un citu tautību Latvijas teritorijā dzīvojošiem iedzīvotājiem.

Kāds ir JL uzskats par 9 maiju?

Tomēr JL uzskata, ka 9. maijs ir jāatzīmē. Jo tai ir savs vēsturiskais mantojums un nozīme, līdz ar to Latvijas līkumainais vēstures ceļš vienkārši ir jāpieņem. 9. maijs šī diena nevar tikt izsvītrota no mūsu vēstures.
JL frakcija cer, ka 16.marta pasākumu pieteicēji griezīsies tiesā, lai tiesas ceļā nodrošinātu savu demokrātisko tiesību ievērošanu.

Secinājums:

Pirmo reizi 20 gadu laikā JL sākusi runā par ļeģionāriem. Iepriekšējos gados ar JL līdzdalību 16 marta atceres dienā tika uzslieti nožogojumi pie Brīvības pieminekļa.
Varbūt ar šādu ziņas izplatīšanu JL uzskata, ka tautai ir „īsa atmiņa” un neacerēsies, kāda vēl nesen bija JL īstenā nostāja, šajā jautājumā?

Ja būtu, tad nebūtu..

Ja Latvijas vēstures īpatnības, kurām līdzīgas nav nevienā valstī, deputāti būtu kopš neatkarības atjaunošanas izskaidrojuši pasaules tautām, kā to dara, piemēram, ebreji cīnoties par Jeruzālemi, tad šāda veida jautājumi nebūtu šodienas dienas kārtībā.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.