„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

„Jeruzalemes sargi”

Šī gada septembrī tūkstošiem kristiešu un ebreju pulcējās protesta mītiņā pie ANO ēkas Ņujorkā. Demonstrāciju organizēja „Eagle’s Wings” – „Starptautiskās Lūgšanu dienas par mieru Jeruzalemē” iniciatori.

Roberts Sterns

„Durbanas III konference” tika rīkota, lai apkarotu rasismu, taču izvērtās Izraēlas nosodīšanā, kas pamudināja vairāku valstu vadītājus pamest zāli. Kaut gan šo konferenci boikotēja ASV, Kanāda, Austrālija un Izraēla, to atbalstīja daudzas citas tautas.

Vairāk nekā stundu pirms konferences sākuma simtiem ļaužu plūda uz Dag Hammarskjold Plaza pie ANO ēkas Ņujorkā. Studenti, uzņēmēji, māmiņas un vecāki ļaudis pulcējās, lai viņu balss tiktu sadzirdēta. Ap pusdienlaiku vairāk nekā 2000 cilvēku jau bija sapulcējušies no ASV, Jaunzēlandes, Holandes, Beļģijas, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Somijas un Izraēlas. Viņi ieradās, lai atbalstītu Izraēlu.

R.Sterns vadīja mītiņu, uzrunājot klātesošos: „Kā Durbanas konference – ANO sponsorēts pasākums, kam tiek tērēta ASV nodokļu maksātāju nauda, uzdrīkstas izcelt vienu tautu Tuvajos Austrumos, kurā tiek ievērotas cilvēktiesības, tajā pašā laikā sistemātiski ignorējot cilvēktiesību pārkāpumus citās ANO dalībvalstīs?” Viņš turpināja, uzskaitot cilvēktiesību, demokrātijas un brīvības privilēģijas, ko bauda visi Izraēlas iedzīvotāji, neatkarīgi no viņu tautības vai reliģijas piederības. Sterns atgādināja, ka vēsturē mēdz pienākt izšķiroši brīži, kad pieklājīgiem un nosvērtiem cilvēkiem ir jāiziet no savas ikdienas rutīnas un komforta zonas, jāieņem neērta pozīcija un jāpasludina patiesība tiem, kas atrodas pie varas.

Izraēlas karogu jūra pārpildīja laukumu un tajā plīvoja lozungi: „Izraēla, mēs esam ar tevi” un „Nost ar Durbanas meliem!” Pūlis protestēja pret netaisnību, atgādinot, ka „30. gadu draudzes klusēšanas grēks vairs neatkārtosies!” 

Rabīns Jakovs Kermaiers no Piektās avēnijas sinagogas Ņujorkā ebreju kopienas vārdā pateicās kristiešiem: „Izraēla un ebreju tauta jūt, ka pasaule viņu priekšā aizveras… Taču tas dod mums tik daudz drosmes un spēka, kad mēs zinām – kristiešu brāļi un māsas ir mūsu draugi.”

Sudānas bijušais vergs Simons Dengs savā uzrunā izaicināja ANO līderus, kuri pilnībā ignorē genocīdu viņa valstī, tā vietā pievēršot pārlieku lielu uzmanību safabricētajām apsūdzībām pret vienīgo patieso demokrātiju Tuvajos Austrumos – Izraēlu. Viņš arī uzsvēra „Durbanas III konferences” nelikumības.

Izraēlas valdības pilnvarotais pārstāvis Dannijs Danons sacīja: “Es jūtos pagodināts, redzot

patiesus ebreju tautas un Izraēlas atbalstītājus pie ANO ēkas. Es vēlos pateikties un svētīt jūs par to, ka esat ieradušies, lai būtu ar mums šajā dienā…”

 

Protestu vadīja koalīcija, kas sastāvēja no vairāk nekā 30 organizācijām – StandWithUs, The Jerusalem Institute of Justice, EyeOnTheUN, Human Rights Coalition against Radical Islam, the Hudson Institute, Americans for a Safe Israel, National Conference of Jewish Affairs, and Z-Street.

Piedalījās arī desmitiem citu kristīgo vadītāju, tajā skaitā bīskaps Karltons Brauns no Hārlemas Bēteles Gospeļa Asamblejas, kurš arī uzrunāja sapulcējušos.

Roberts Sterns noslēgumā visus vadīja Izraēlas Valsts nacionālās himnas “Hatikva” – „Cerība” dziedāšanā. Tā pāršalca Dag Hammarskjold Plaza skvēru cerībā, ka protestētāji tika sadzirdēti.

Rights Coalition against Radical Islam, the Hudson Institute, Americans for a Safe Israel, National Conference of Jewish Affairs, and Z-Street.

Piedalījās arī desmitiem citu kristīgo vadītāju, tajā skaitā bīskaps Karltons Brauns no Hārlemas Bēteles Gospeļa Asamblejas, kurš arī uzrunāja sapulcējušos.

Roberts Sterns noslēgumā visus vadīja Izraēlas Valsts nacionālās himnas “Hatikva” – „Cerība” dziedāšanā. Tā pāršalca Dag Hammarskjold Plaza skvēru cerībā, ka protestētāji tika sadzirdēti.

Visu Roberta Sterna uzrunu klausieties angļu valodā http://vimeo.com/29538801 (Eagle’s Wings atvainojas par video skaņas kvalitāti.)

25 Sep 2011 Eagles’ Wings | PO Box 450 | Clarence, NY 14031; tulkoja Ilze Saulīte

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā novēršami!

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā novēršami!(0)

Draudi Latvijas iekšpolitikā un ārpolitikā, kā arī latviešu tautas apziņā ir novēršami, bet nevis tik vien, kā ar politisko vai ekonomisku lēmumu palīdzību, bet gan ar kristīgās saimes palīdzību. Taču kāpēc gan iekļautajam ledājos Latvijas kuģis nemaz tā nekustas uz priekšu, ja ņem vērā, ka ir pietiekams skaits kristiešu Latvijā, kuri lūdz par Latvijas valsti?

Ziemassvētku „prāta spēle”

Ziemassvētku „prāta spēle”(0)

„Zinātnei nav ne reliģijas, ne Tēvijas” – Francijas zooloģiskā institūta sienas plāksne. „Bet zinātniekiem ir reliģija un Tēvija” – Pastērs Secinājumi: Zinātnei nav nekāda sakara ar (reliģiju) ticību. Nevajag tās jaukt kopā, ticība ir novecojusi. Ticība runā pret zinātnes sasniegumiem. Pie tāda veida secinājumiem nonākuši daži SPEKTRS lasītāji. Sarakstoties, radās doma, ka par to derētu uzrakstīt

Krievijas politiķe aicina krievus Latvijai atvainoties(video)

Krievijas politiķe aicina krievus Latvijai atvainoties(video)(0)

Sakarā ar SPEKTRS izvietoto viedokli ziņās „Parakstu vākšana referenduma sākšanai „par Satversmes grozījumiem” demokrātijas izpausme?” redakcija ir saņēmusi neskaitāmas sašutuma pilnas vēstules, gan sakarā par tēmu parakstu vākšana, gan arī par SPEKTRS nostāju vispār. Jūs rakstāt, ka neticat tam, ka cīņa par krievu valodu ir tikai viens no komunisma laika reaminēšanas mēģinājumiem. Galvenokārt Jūsu vēstulēs tiek minēts

Gudrības izpratne

Gudrības izpratne(0)

Kas mūs sagaida 2012.Gadā? Ar ko mums jārēķinās? Kā gatavoties? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz draudzes „Revival Assembly” mācītājs no Nigērijas Anselms  Madabuko. No 25-27.novembrim, pa godu draudzes „Jaunā paaudze” 22.gadu dzimšanas dienai notika konference, kurā galvenais tās dalībnieks no draudzes „Revival Assembly” mācītājs no Nigērijas Anselms  Madabuko gatavoja kristiešus jaunajam laikam. Anselms Madabuko ir draudzes Revival Assembly vecākais mācītājs Lagosā

Mazā, klusā Betleme

Mazā, klusā Betleme(0)

Materiālu tulkoja un apkopoja Ilze Saulīte Vēsts no Betlemes  Ieskats Roberta Sterna sarunā ar Stīvenu Kouri Pēc tikšanās ar kristīgajiem mācītājiem Betlemē, mēs vēlamies iedrošināt Rietumu kristiešus apmeklēt vēsturisko Kristus dzimšanas pilsētu, dodoties uz Izraēlu. Pāris desmitgažu laikā 2000 gadu ilgā kristiešu klātbūtne Betlemē ir gandrīz izgaisusi dēļ teroristu vajāšanām šajā reģionā un to sekām

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.