„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

16.09.2011. Viendzimuma laulību noliedzēji uzklūp tiesībsarga rīkotas sanāksmes dalībniekiem

gimenes_svetki_doma_laukums_spektrs_com

SPEKTRS.COM Piedāvā divus notikuma apraktus, kā to attēlo viena puse -homoseksuālistu atbalstītāji un otra- homoseksuālistu noliedzēji.

Vakar tiesībsarga rīkotā sanāksmē par viendzimuma partnerattiecību jautājumiem šādu attiecību noliedzēji sāka konfliktēt ar to atbalstītājiem,-ziņo spektrs.com/ Daiga Kļanska un Zane Stankeviča LETA

Kā stāstīja konsultatīvās padomes locekle sabiedriskās politikas centra “Providus” pētniece Ilona Kronberga, atsevišķi kristieši un sabiedrisko organizāciju pārstāvji Tiesībsarga konsultatīvās padomes par partnerattiecību tiesisko regulējumu pirmās sēdes darbu esot padarījuši destruktīvu un pat uzvedušies nepieklājīgi, traucējot gan tiesībsargam Jurim Jansonam sēdes atklāšanā, gan vēlāk izsakot personiskus apvainojumus lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības “Mozaīka” valdes loceklei Evitai Gošai.
“Uzskatu, ka Rīgas Kristīgo draudžu kolēģijas priekšsēdētājs Jānis Šmits (LPP/LC) sēdē uzvedās nepieklājīgi gan kā garīdznieks, gan kā vīrietis. Mani pārsteidza arī organizācijas “No Pride” pārstāvju necieņa pret kardinālu Jāni Pujatu, kura uzrunas laikā viņi dalīja bukletus sēdes dalībniekiem,” stāstīja Kronberga.
Arī tiesībsargs Jansons pauda viedokli, ka kristieši uzvedušies neatbilstoši tām vērtībām, ko paši sludina. “Brīdī, kad sāku stāstīt par konsultatīvās padomes mērķiem un misiju, viņi vairākas reizes iejaucās un apgalvoja, ka sanāksme ir antikonstitucionāla un man neesot tiesību runāt par šiem jautājumiem, ko es centos argumentēti atspēkot. Es saprotu kristiešus, kuri jau iepriekš ir pauduši kategorisku nostāju jautājumā par homoseksualitāti, taču mēs dzīvojam 21.gadsimtā, un, manuprāt, vajadzētu respektēt aicinājumu analizēt un pārskatīt likumdošanas normas, neejot pretī Satversmē noteiktajam. Tas netika ņemts vērā, kas liecina par ļoti augstu neiecietības līmeni, pat neskatot jautājumu pēc būtības. Tika protestēts pret šādas konsultatīvās padomes sasaukšanas faktu,” teica Jansons.
Par Tiesībsarga konsultatīvās padomes par partnerattiecību tiesisko regulējumu

priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskās fakultātes doktorantūras studiju programmas “Juridiskās zinātnes’” vadītājs Osvalds Joksts. Sēdes beigās tika panākta vienošanās līdz nākamajai sēdei izstrādāt piecus galvenos argumentus, kādēļ būtu nepieciešamas izmaiņas likumdošanā attiecībā uz partnerattiecību tiesisko regulējumu, un piecus – kādēļ to nevajadzētu darīt.
Savukārt Šmits stāstīja, ka Tiesībsarga konsultatīvās padomes sēde šodien reāli neesot notikusi un pārcelta par divām nedēļām, jo tajā ieradušies vairāku kristīgo un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas uzskata, ka padome nodarbojas ar homoseksuālu attiecību lobēšanu.
Pirmajā plānotajā sēdē šodien ieradušās vairākas kristīgās organizācijas ar Pujatu priekšgalā, organizācijas “No Pride” aktīvisti un virkne “tradicionālas ģimenes aizstāvju”. Sanākušie pauda asus iebildumus, ka padomes sastāvā iekļauti tikai homoseksuālu attiecību atbalstītāji, bet kristīgās organizācijas tiekot diskriminētas, stāstīja Šmits.
“Homoseksuāļi ir minoritāte, kas ar diktatoriskām metodēm mēģina šķelt sabiedrību, bet kristīgās organizācijas, “No pride” aktīvisti un sabiedrības veselīgākā daļa nestāvēs un neskatīsies, kā margināla sabiedrības daļa mīdīs viņu tiesības. Mēs esam neizpratnē, ka ievērojamai iedzīvotāju daļai liedz tiesības piedalīties šī jautājuma lemšanā un viss pa kluso notiek sabiedrībai aiz muguras,” sacīja Šmits.
Padomes sēdē esot piedalījušies arī Zatlera reformu partijas un nacionālās apvienības pārstāvji, kuri iebilduši, ka padomes sastāvā iekļauti tikai “Vienotības” pārstāvji, kas pārstāv liberālus uzskatus, kamēr konservatīvu vērtību aizstāvjiem tajā liegts piedalīties, stāstīja Šmits. Sanākušie esot neizpratnē arī par to, kāpēc šādi sabiedrībai jūtīgi jautājumi tiek risināti tikai divas dienas pirms vēlēšanām, kad ir pēdējā diena, kad atļauta politiskā aģitācija.
Zāle, kurā bija paredzēta pirmā partnerattiecību tiesisko regulējumu padomes sēde, esot bijusi pilna ar viendzimuma partnerattiecību legalizēšanas pretiniekiem, lepojās Šmits.
Kā ziņots, tiesībsarga konsultatīvās padomes par partnerattiecību tiesisko regulējumu mērķis ir apzināt ekspertu viedokli un izvērtēt priekšlikumus par partnerattiecību tiesisko regulējumu, kā arī izvērtēt grozījumu nepieciešamību normatīvajos aktos naida noziegumu novēršanai pret homoseksuālām personām.
Savu dalību konsultatīvajā padomē apstiprinājuši resursu centra sievietēm “Marta” dzimumu līdztiesības politikas koordinatore Annele Tetere, Latvijas Cilvēktiesību centra politikas analītiķe Sigita Zankovska-Odiņa, “Mozaīkas” valdes priekšsēdētaja Linda Freimane un valdes locekle Evita Goša, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks un doktorantūras studiju programmas “Juridiskās zinātnes’” vadītājs Osvalds Joksts, Rīgas Juridiskās augstskolas lektore Inese Druviete, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes lektore Linda Damane, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, sabiedriskās politikas centra “Providus” pētniece Ilona Kronberga, Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, fonda “Moral Revolution” valdes locekle Natālija Lazukina, Sieviešu tiesību institūta valdes priekšsēdētāja Laila Balga, Latvijas Ordeņu brālības līdzpriekšsēdētājs Jānis Rožkalns.
Kā ziņots, lai Latvijā tiesiski atzītu viendzimuma partnerattiecības, biedrība “Mozaīka” piedāvā izmaiņas vairāk nekā 20 likumos. “Mozaīka” piedāvā izvērtēšanai Reģistrēto partnerattiecību likumprojektu, kurā paredzēts noteikt, ka partnerattiecības ir tiesības reģistrēt un šķirt divām viena dzimuma personām.

0 komentāri

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.