„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

25.10.2010. Nacionālā Identitāte: Vienotība „piešuj” antisemītisma lietu Visu Latvijai un izstumj no valdības

10. Saeimas vēlēšanās uzvarējušās apvienības “Vienotība” valde pirmdien varētu pārskatīt jautājumu par “Visu Latvijai-TB/LNNK” dalību nākamajā valdībā, – ziņo spektrs.com

Pirmdien intervijā Latvijas Radio viena no “Vienotības” vadītājām, partijas “Jaunais laiks” līdere Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka viena no apvienības “Vienotība” kodolpartijām “Sabiedrība citai politikai” (SCP) ierosina valdības veidošanā tomēr neiesaistīt VL-TB/LNNK.

Kā iemeslu šim pavērsienam norādīts uz VL publiskajiem izteikumiem, piemēram, VL-TB/LNNK deputāta kandidāta Jāņa Iesalnieka sociālajā tīklā “Twitter” uzsāktā diskusija par “inteliģento antisemītismu”, kas, pēc politiķa raksturojuma, esot tāds “antisemītisms, kas balstās uz kādiem puslīdz intelektuāliem argumentiem, nevis trulu naidu”.
“VL retorika un publiskie izteikumi tracina vienu otru cilvēku,” atzinis “Vienotības” valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis. Pēc viņa teiktā, lēmums par VL-TB/LNNK iesaisti koalīcijā pirmdien tiešām varētu tikt mainīts – un ne bez pamata.

Pamats – antisemītisms

Antisemītisms? Ja nav problēmu, tad tās jārada, lai dzīve „rožaināka” kļūtu. Droši vien pēc tāda principa vadījusies Solvita Āboltiņas kundze un Ģirts Valdis Kristovskis, lai nodrošinātu Kristovska pozīciju nākotnē.
Lai pārliecinātos par dezinformācijas nesēja vīrusu var pārliecināties šeit>> zemessargs.lv

Komentārs Jānis Iesalnieks: Atkal spēlītes ar vārdu izraušanu no konteksta. Varu teikt, ka es NEESMU antisemīts, ne “inteliģentais”, ne kāds cits. Uzskatu, ka antisemītisms ir nepamatots un neracionāls naids. Vārdus “inteliģentais antisemītisms” es lietoju tikai, lai nošķirtu, kuri citu cilvēku rakstīti komentāri ir dzēšami un kuri ne no interneta vietnes, kurā esmu administrators.

Starp citu, es biju viens no tiem, kas VL ierosināja Vislatvijas talkā pavasarī sakopt tieši ebreju kapus. Tā, ka, dārgie Vienotības “kolēģi”, meklējiet sakarīgākus ieganstus.

Kāds vēl ir iemesls?

Reālajam kandidātam uz ārlietu ministra amatu Artim Pabrikam (SCP) būtu grūti gan partneriem Rietumos, gan Austrumos aizstāvēt Latvijas pozīciju, ja valdībā būtu VL, kam pārmests radikālisms nacionālajos jautājumos.

To, ka Arti Pabriku uztrauc vairāk kā uz Latviju raugās Krievija, nekā kā uz to ir izvēlējusies raudzīties Latvijas tauta, ir viennozīmīgi skaidrs un daudzkārt pierādīts.  Varbūt Krievijas simpatizētājam pārcelties uz Krieviju un kalpot tai ar visu savu sirdi?!..

Savukārt Latvijas ārlietu ministra amatu varētu pārstāvēt patiess Latvijas patriots, kurš galvenokārt rūpētos par pamatnācijas primāro interešu pārstāvēšanu starptautiskajā telpā.

Pabriks pavēlēja un Vienotība pakļāvās

Pabrika atklāsme: VL neatbilst “liberālai demokrātijai”. Vienīgi vēlētāji to pirms vēlēšanām jau bija zinājuši par ko vēl, bet tagad pēkšņi Pabrikam tas ir jaunatklājums.
Saprotams, ka dalībpartijai “Sabiedrība citai politikai” (SCP) ir  liela ietekme uz “Vienotību”, lai tā pēkšņi mainītu savu nostāju.

Lai vilks paēdis un kaza dzīva

Svētdien “Vienotība” izgājusi uz kompromisu – ārlietu ministra amatu ieņems Pilsoniskās savienības (PS) līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

“Vienotībai” lielāku varu!

Āboltiņa neizslēdza, ka gadījumā, ja VL/TB/LNNK paliek ārpus valdības, “Vienotība” varētu iegūt arī tieslietu ministra posteni. Tāpat viņa izvairīgi komentēja iespēju, ka šo amatu tādā gadījumā varētu ieņemt SCP līderis Aigars Štokenbergs.

Secinājums: Rietumu starpvalstu liberāļi Latviju piespieda pie sienas ar liberālo homoseksuālisma propagandu no vienas puses, savukārt no otras puses austrumi ar krievvalodīgo interešu aizstāvēšanu Latvijā.

Vienīgi paliek atklāts jautājums, bet kur paliek Latvijas tautas vēlētāju intereses?

5 komentāri

#1anonīms komentētājsOctober 25, 2010, 10:03 am

Par SCP nav nekāds pārsteigums – Pabriks un Štokenbergs taču ir no Tautas partijas.
Un savu mērķi viņi iespējams sasniegs, jo Vienotībai visa šī ēšanās nenāks par labu. Ja viņi neiesaistīs valdībā VL/TBLNNK, SC būs lielākas iespējas šūpot valdību un varbūt pat viņi riskēs iziet uz ārkārtas vēlēšanām, jo, lai vai cik paradoksāli tas nebūtu – zaudētāji pilnīgi noteikti būs Vienotība. Tas tādēļ, ka neraugoties uz visiem konfliktiem un cenšanos pieķert VL kādā grēkā, nekādu lielu postu tautas acīs nacionālajai apvienībai tas nenodarīs – tieši pretēji – ar šīm vēlēšanām VL ir izgājusi iesvētības un kļuvusi par vienu no “lielajām” partijām – t.i. – cilvēki zina, ka viņi ir nopietns spēks un nākamajā Saeimā noteikti būs. Līdz ar to arī par šo partiju nākamreiz balsos nacionāli noskaņotie pilsoņi, kuri šoreiz savas balsis atdeva Vienotībai. VL tēlu krietni vien stiprina arī R.Dzintara spēja sniegt pārdomātas un racionālas atbildes uz visu retoriku, kas tiek vērsta partijas virzienā.
Ja pēc gada sekos ārkārtas vēlēšanas, ļoti iespējams, ka SC beidzot uzvarēs, bet tikai tādēļ, ka VL/TBLNNK būs atņēmuši balsis Vienotībai. Šādā gadījumā nākamā valdība būs SC + PLL + ZZS.

#2EdmundsOctober 25, 2010, 11:40 am

Klausos Tomsona raidījumu. Krieviete, krievs… pamatīgs akcents viņu latviešu valodā.
Tiek apskatīts integrācijas temats. Un – tie krievi uzsver tēzi, ka latvieši neintegrējas.
Viņiem vajadzīga starpetniskā integrācija (pārkrievošanu).

Ir tāda sajūta itkā teātra iestudējumu klausoties.

Bet man gribētos paklausīties kādu raidījumu, kur dalībnieki runā pareizā latviešuvalodā.
Gribētos dzirdēt kaut ko par tēmām, kas skar tādu tautu jaukšanas eksperimenta rezultātus.

Starpkultūru kontakti – unsver Nis Muižnieks.

Kā šī kompānija nīst latviešus. Nu, kur tad būs tā nākotnes LATVIJA ???

    #3adminOctober 25, 2010, 12:58 pm

    Raidījumā arī izskanēja interesants jautājums: Ja Krievija uzbruktu Latvijai, ko iesāktu Latvijas krievi, kurus šautu – latviešus vai aizsargātu Latvijas teritoriju no Krievijas…
    Minstināšanās bija pamatīga. Lūk, Jums integrācija, lojalitāte un t.t., kuru terminus tik ļoti ienīst krievvalodīgie Latvijā…

#4adminOctober 25, 2010, 1:13 pm

Bet nu, kamēr mēs neiemācīsimies mīlēt viens otru, kā sevi pašu, tālu netiksim. Kaut gan dažkārt ir sastopamas problēmas arī pašcieņas jautājumā, kas noved pie atklāta jautājuma, ko nozīmē mīlēt sevi, kas diemžēl ir redzams arī uz politiskās skatuves, kura rezultātā jācieš visai tautai. Un šīs pašanalīzes gadījumā visa mūža garumā, mums var palīdzēt tikai un vienīgi Dievs.

#5KarlisOctober 25, 2010, 5:46 pm

No marksistiski noskaņotiem un impēriski orientētiem Štokija un Pabrika visu ko var sagaidīt. Abi zēni ir arī naudas kāri. No Austrumiem var nākt liela nauda. Latviešu intereses – pie sētas staba. Brīnums, ka Vienotība, kuru galvenokārt vēlētāji saistīja ar JL un PS, varēja tā piekāpties kreisai kliķītei? Un tā muldēšana par kaut kādām Visu Latvijai nacionāļu izdarībām – ir tikai pufelis. Paši par saviem sāncešiem laiž miglu uz ārvalstīm.

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.