„Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība.” (Jāņa 14:6)                                               

22.12.2009. Latvija-Rīga: Bērnudārzā māca „buršanos” vecāki šokēti. Cenšanās novērst negatīvo ietekmi uz bērna veselību noved līdz sūdzībai Jānim Šmitam

latvia

Cienījamajam Rīgas domes deputātam Jānim Šmita kungam!

Rakstu Jums, sakarā ar šīvakara šokējošo notikumu bērnudārzā PII” Sprīdītis”, grupiņā “Rūķītis” svinīgā Ziemassvētku eglītes pasākuma laikā, kurš sākās plkst.17.15 , tātad – pirmdien, 21.decembrī 2009.gadā.(PII vadītāja Liene Kozlovska mob.tel: 291-09-901 ).

Gribam Jūs informēt un arīdzan lūdzam Jūsu padomu un atbalstu, jo lieta ir ļoti nopietna, jo tas skar mūsu mazgadīgā bērna-meitas Annas-Lindas Rūtenbergas garīgo, psihisko un morālo veselību, kura, kā pamatoti uzskatām, ir būtiski apdraudēta.

Turklāt, tā ir tikusi apdraudēta vietā, kur vismazāk to gaidījām- augšminētajā pirmsskolas izglītības iestādē, tepat Rīgā, Pārslas ielā 14, Āgenskalnā (pie Stradiņa slimnīcas).

Centīšos notikumus izklāstīt hronoloģiskā secībā.Kad šā gada 3.decembrī mana sieva Ilze Rūtenberga īpaši gāja , lai izņemtu mūsu meitiņu Annu no bērnudārza ar nodomu parunāt ar kādu bērnudārza vadības, jo bijām nobažījušies, sakarā ar to ka mūsu meita atstāstot mums-vecākiem mājās par muzikālo nodarbību norisi bērnudārzā, zināja teikt, ka viņu grupiņai tiekot mācītas dziesmas un rotaļas par buršanos ar konrkētiem buramvārdiem.Tas bērnā bija izraisījis nepatiku.
Tā kā tas atkārtojās vairākas reizes, pieņēm’am konkrētu lēmumu parunāt par tām lietām ar kādu no bērnudārza vadības.
Tā kā mana sieva Ilze pēc izglītības ir pedagoģe, nolēmām, ka tieši viņa noskaidros lietas būtību un apstākļus.

Apmeklējuma laikā, pārrunājot šo jautājumu ar bērnudārza metodiķi Sanitu, viņa apgalvoja, ka pati esot bijusi klāt muzikālajās nodarbībās (muzikas audzinātāja Sarmīte) un neko buršanai līdzīgu nav saskatījusi un vienojamies par to, ka viņa saprotot mūsu principus( paskaidrojām metodiķei, ka esam kristīga ģimene un meitiņai šādas nodarbības izraisa diskomfortu un sliktu pašsajūtu, jo mūsu ģimenē un svētdienas skolā viņa tiek audzināta kristīgā garā) un ka viņa (metodiķe Sanita) apsoloties parunāt ar muzikālo audzinātāju lai, novērstu pārpratumus, vārda “burties”vietā lietot vārdu “pārvērsties”.Jo pēc viņas teiktā, viņi vienkārši spēlējot rotaļas, kurā, kāds par kaut ko pārvēršās.

Bet mūsu meita Anna, arī citkārt, nākot mājās stāstīja, ka bērnudārzā muzikālo nodarbību laikā atkal esot jutusies slikti, jo pēc viņas vārdiem – “bijusi tā sliktā rotaļa par buršanos” .

Tad no 11-17 decembrim mūsu meita Anna saslima.Pieļaujam domu, ka tas ir šo pēdējā laika notikumu rezultātā, jo līdz šim, paldies Dievam, Anna ir ļoti reti slimojusi.

Tātad, atgriežoties pie šīvakara notikumiem, kad vecākiem sēžot  bērnudārza aktu zālē un skatoties bērnu iepriekš sagatavotos priekšnesumus-dažādas rotaļas un dejas, piepeši zālē pie bērniem ieskrēja atbaidošā raganas tērpā pārģērbusies persona (turklāt šaušalīgi riebīgā sejas maskā ar līku degumu), šokējot klātesošos, tai skaitā vecākus un līdzpaņemtos mazākos brāļus un māsas.

(Jāpiebilst, ka bērnudārza vadītāja Liene Kozlovska visu šo priekšnesuma laiku sēdēja pirmajā rindā mums blakus un vēroja pasākuma norisi).
Pēc “raganas”aicinājuma viņa un visi uz skatuves esošie bērni sāka ritmiski kustēties un dejojot sāka kopīgi-vienbalsīgi izsaukt dažādus “buramvārdus”nesaprotamā valodā.Un tie nebūt nebija tikai “enik, benik, u.t.t.” Tā tas turpinājās vairākas minūtes, līdz kamēr “ragana” atkal ar buramvārdiem “nobūra” bērnus, tiem tad paliekot nekustīgiem sakņupušā stāvoklī ar pieliektām galvām uz ceļgaliem. Tad “ragana” paņēma dāvanu maisu un izskrēja no aktu zāles. Tas viss stipri atgādināja melnās maģijas seansu, kurā diemžēl, tika iesaistīta arī mūsu maita Anna, un kuru mēs bijām spiesti novērot no malas. Atklāti sakot, sajūta bija, mums pieaugušajiem, maigi izsakoties, ļoti nepatīkama.
Dievs vien zina, kā mūsu bērni tajā brīdī jutās.
Pieļauju iespēju, ka šī šoka sekas varētu atstāt pēdas vēl ilgāku laiku (atliek vienīgi cerēt,  ka kādam bērnam tās nebūs neatgriezeniskas).
Tad, pēc “raganas”aiziešanas, atnāca rūķīšu grupiņas audzinātāja Kristīne (bērni joprojām atradās tajā pašā nekustīgajā sakņupušajā stāvoklī ar pieliektajiem ceļgaliem), un ar vārdiem , “ai, kas jūs bērniņus gan nobūris”, sāka teikt-”man jūs, bērniņi, atkal jāatbur”, un kādu laiciņu pati sāka murmināt “buramvārdus”.
Veicot šīs manipulācijas (nezinu, tipa “baltā maģija”, vai kas cits), brīdi vēlāk viņa nevis piedāvāja, bet pavēles formā jau vecākiem lika ar vārdiem-”Tā, tagad , vecāki, bursimies, atbursim savus bērnus!”, un sāka pati priekšā teikt vecākiem attiecīgos vārdus-”burvestības” atkal  nesaprotamā valodā.
Man par izbrīnu un nožēlu, vairāki vecāki arī labprāt piedalījās šajā absurda teātrī, atkārtojot, skaitot līdzi šīs “mantras”.

Vēlāk, jau uzejot augšā grupiņas telpās otrajā stāvā un bērniem dejojot un saņemot dāvanas no Salaveča, ievēroju bērnu acīs tādu kā tukšu, stīvu un savādu skatienu, kurš it kā bija vērsts vienā punktā.

Pēc tam, jau sēžot pie cienestu galda grupiņas telpās, runājoties ar dažiem vecākiem un pavaicājot viņu viedokli par notikušo, atklājās, ka arī viņiem ir lielākas vai mazākas bažas un nepatīkamas sajūtas par notikušajām manipulācijām ar vecākiem un viņu bērniem.
Piezvanot  vēlāk vakarā ģimenes draugiem, kuru bērns mācās vecākajā šī paša bērnudārza grupiņā, atklājās, ka arī viņiem šajā vakarā esot bijusi identiska situācija ar “raganu un “buršanos”, arī esot bijušas pavisam nepatīkamas sajūtas.
Mums bija arī saruna par oficiālas protesta vēstules ar vairāku vecāku parakstiem nosūtīšanu atbildīgajām institūcijām.

Visa šī notikušā “Ziemassvētku” pasākuma sakarā rodas tādas pārdomas un jautājums- ar ko tad bērniem asociacēsies šie svētki- kā kā viena meitenīte priekšā esot, pasākuma beigās aktu zālē, deklamējot dzejoli, teica’-”Kas tad ir Ziemassvētki? Tie ir mirgojošas sveces, čiekuri un liela “ragana” “.Ticu, ka viņa kļūdījās, jo pēc dzejoļa teksta “raganas”  vietā vajadzēja būt vārdam “dāvana”, gan pieļauju iespēju, ka šis nenobriedušais bērns vēl atradās tā notikuma “priekšnesuma” atstāto murgaino emociju varā.

Jau pavisam nopietns jautājums rodas-, man kā nodokļu maksātājam, Latvijas Republikas pilsonim un vēlētājam sūtot savu bērnu Rīgas domes pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis”-no kura laika pašvaldības izglītības iestādē tiek praktizētas šāda veida okultas darbības ar bērniem un viņu vecākiem, pakļaujot viņus šādām manipulācijām, vai tā tiešām ir valsts vai pašvaldības mērogā akceptēta oficiāla mācību programma (jo bērni vismaz mēnesi tika cītīgi “gatavoti un  trenēti” šim “Ziemassvētku” pasākumam.
Ja tā tas ir, vai mums un daudzām citām ģimenēm ar kristīgu pārliecību ir kāda cita alternatīva, kur sūtīt savus bērnus?( un starp citu,  arī maksāt savus nodokļus un ziedojumus okultu pasākumu sponsorēšanā uzskatu par vajadzīgu atteikties-(augšminētais pasākums kopā ar Ziemassvētku vecīša uzstāšanos no vecākiem prasīja 40-Ls).
Uzskatu, ka tādējādi tiek pārkāptas manas un mana bērna cilvēktiesības un reliģiskā brīvība un pieļauju iespēju sūdzēties, vēršoties ar iesniegumu Tiesībsargam un citām attiecīgajām institūcijām.

Cerot uz Jūsu sapratni un palīdzību visu šo apstākļu noskaidrošanā,

Ar cieņu- Jūsu vēlētājs,

Gints Rūtenbergs

5 komentāri

#1LoLaJanuary 7, 2010, 10:44 am

Pilnīgs sviests, kristīgā fanātīķa murgojums, kas noniecina latviešu tradicionālo dzīvesziņu un kultūras vērtības, kā arī veic faktu sagrozīšanu par “notikumiem” bērnudārzā. Minētais raksts tapis ka nepatika par to ka neizdevās pa salaveci iefīrēt savu čomu. Visi vecāki par minēto pasākumu bija apmierināti izņemot šo kristīgo fānātiķi, ši sacerējuma autoru, kas nespēj sagremot ka latviešiem ir daudz senāka kultūra un dzīvesziņa, ne tikai okopantu uzpiestā kristīgā ticība, kurai nav lemts iesakņoties latvijas tautā. (pat kristiešu maģijas gramata – bībele pirmoreiz tikusi tulkota mazāk ka 200g. atpakaļ) lidz ar to šī kristīgā serga nav spējusi veikt neatgriezenisku maitājumu tautas apziņā, tik atsevišķos indivīdos- tādos kā ši raksta autorā, kas pasauli uztver ar klapēm uz acīm, caur svešzemju maģijas un teiku grāmateles lapām.

#2LilitaJanuary 13, 2010, 2:20 pm

Esam vecāki no vecākā vecuma grupas šajā pat jau pieminētajā PII Sprīdītis. Varam vien piebilst, ka nekas no rakstītā nav pārspīlēts pat ne mazdrusciņ un atbilst patiesībai, jo arī mūsu grupā ziemassvētku scenārijs bija līdzīgs. Gribētos teikt tas nekādā veidā mūsu ģimenei neasociējas ar ziemassvētkiem, līdz ar to bērni, tāpat arī viņu vecāki ir diezgan šokēti par notikušo. Un nevienā mirklī mums nešķita, ka bērniem šis pasākums izraisīja patiku. Šo pesteļošanu noteikti nevarētu nosaukt par normālu vai bērnudārzam atbilstošu. Ar to gribam teikt, ka svētki tika sabojāti gan vecākiem, gan, kas ir pats svarīgākais, bērniem!

#3Ļoooti ieinteresātaJanuary 13, 2010, 11:16 pm

Iesaku Jums arī noskaidrot, kādu iemeslu mudināta Pii “Sprīdītis” vadība nolēma apstiprināt uzvest Ziemassvētku priekšnesumu, kurš neiemieso mūsdienu bērna un viņa vecāku priekšstatus par gada brīnumainākajiem svētkiem. Man šķiet, ka tā sabojāt svētkus var tikai cilvēks (cilvēki), kuram ir citas morālas, ētiskās un estētiskās vērības, nebrīnīšos ja tā būs pat cita reliģiskā pārliecība (sekta)… skumji, ka tādi cilvēki nosaka, kā tiek audzināti mūsu bērni…

#4CNA TrainingNovember 9, 2010, 10:11 am

Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

#5Amelia TreschNovember 21, 2010, 11:25 pm

Get two plants, and set both of them in two different locations. One plant should be put in a box with a light so it can grow. The other plant should be put in a dark box so it will not grow.

Uzraksti, ko domā

Vārds:
E-pasts:
www:
Komentārs:

Citi rakstiSākumlapa

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija

Kārlis Krēsliņš : Mūsdienu valsts militārā stratēģija(0)

Kādas ir valsts nelikumīgas darbības, lai paplašinātu savu ietekmi pasaulē? Moldova, kad sabruka PSRS, Gruzijā, kur bija iekšējais konflikts, miera uzturētāji no Krievijas un ar to aizstāvēšanu pamatots iebrukums Gruzijā. Ukrainā anektēt Krimu un izveidot militāro konfliktu Doņeckas un Luganskas novados. Vai tas vismaz daļēji neatgādina to, kā attīstījās notikumi pirms II pasaules kara? Nākamais

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām

Leonards Inkins: Par “Krievu pasaules” smaku un pašsaprotamām lietām(0)

Leonards Inkins: Biedrības “Latvietis” biedrs, grāmatu autors: Neizmantoto iespēju laiks: daļa. Atgriešanās, Neizmantoto iespēju laiks Smēķētāji Kāds mans draugs publicējot facebūkā dažus teikumus, par krieviem un Krieviju, ar zemtekstu – nu kā tā var, tas taču nav normāli, mani rosināja rakstīt par to, kas ir pats par sevi saprotams, kas neprasa padziļinātas izglītības un skaistus diplomus. Šeit

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana

“Brīvības konvojs” 2022, Perona un Filmiha prognozes, kā arī Krievijas uzmākšanās nenovērtēšana(0)

  Sarunu “Nacionālā drošība” vada Ģenerālis Kārlis Krēsliņš, Ģenerālmajors Juris Maklakovs, Pulkvedis Raimonds Rublovskis, Marlēna Pirvica un Ekonomiste, lektore, pētniece un uzņēmēja Līga Leitāne.   YouTube/biedrība Latvietis YouTube/spektrs.com Facebook/ Demokrātijas aizsardzības biedrība, DAB   Luksemburgas Deputātu palātā 12.janvārī notika diskusija par petīciju pret vakcīnas mandātiem. Franču imunoloģijas speciālista Prof. Kristians Perons  Christiane Perronne viedoklis. Profesors Kristians Perons bija Eiropas

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE

Kārlis Krēsliņš: NĀKOTNES PASAULE(0)

Kārlis Krēsliņš Br.gen(atv.) Dr.habil.sc.ing   IEVADS. Pasaulē notiek daudz it kā neatkarīgu notikumu. ASV prezidenta vēlēšanas un sabiedrības sašķelšanās divās diezgan radikālās daļās, mazāk vai vairāk tas notiek arī ES valstīs un ES kopumā, pirmkārt, Lielbritānijas izstāšanās no ES, Krievijā notikušas cilvēku indēšanas gadījumi, nemieri Baltkrievija. KF prezidenta V. Putina uzruna Davosas starptautiskajā ekonomiskajā forumā un ĀM

Leonards Inkins: Maģija

Leonards Inkins: Maģija(0)

Tad atnāca Jēzus no Galilejas uz Jordānu pie Jāņa, lai tas Viņu kristītu. Bet Jānis atturēja Viņu, sacīdams: Man jāsaņem kristību no Tevis, bet Tu nāc pie manis? Bet Jēzus atbildēdams sacīja viņam: Lai tas tā notiek! Tā taču mums pienākas izpildīt visu taisnību! Tad viņš to pieļāva. Pēc kristības Jēzus tūliņ izkāpa no ūdens,

lasīt vairāk

Kontakti un Reklāmas izvietošana

SPEKTRS mērķis - informēt sabiedrību par kristīgām aktualitātēm.

Materiālu (ziņas, raksti, vēstules, ierosinājumi, jautājumi) nosūtīšana - [email protected]

Sociālie tīkli un saziņa

Lasītākās tēmas

© 2006 - 2012 Spektrs.com

Citējot atsauce uz žurnālu SPEKTRS.COM ar SAITI obligāta! Pārpublicējot materiālus drīkst ar SIA „SPEKTRS ANNO” atļauju.